FB Promo
Mii de bolnavi, datori fara sa stie unei firme de echipamente medicale
Vizite: 1496
23 noiembrie 2016
Mii de bolnavi, datori fara sa stie unei firme de echipamente medicale
Mii de bolnavi, datori fara sa stie unei firme de echipamente medicale
Share |

Mii de bolnavi cu afecțiuni respiratorii din toată țara au descoperit că sunt datori unei firme de echipamente medicale, abia după ce au pierdut procesele. Oamenii folosesc aparate de oxigen de la companie, iar chiria este decontată integral de stat. O mică sincopă între ziua când pacientul primește aparatul și cea în care statul semnează contractul este imputată direct bolnavului. Pacientul află după ani de zile de datorie, timp în care penalitățile ajung la mii de lei, relateaza Digi24.

Firma a dat în judecată 1.992 de pacienți din toată țara aflați Cele mai multe sunt pe rolul instanțelor din Iași, unde firma de aparatură medicală are sediul central.

Cristina Vâlcu, purtător de cuvânt la Judecătoria Iași: „Pretențiile sunt începând de la un leu până 10.000 -15.000.”

Vasile Barbu, președintele Asociației pentru Protecția Pacienților: „Spun că nu li s-a aprobat dosarul de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a deconta și atunci firma nu poate să încaseze banii de la casă și atunci se îndreaptă cu o factură către pacient sau aparținătorii care încheie contracte”.

Reprezentanții caselor de asigurări de sănătate atrag atenția pacienților să citească cu atenție contractul și să depună actele pentru decontare înainte de expirarea contractului.

Alexandru Hordilă, directorul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor: „Au fost înregistrate un număr de 9 sesizări de la începutul anului față de operatorul economic în cauză. .... s-a constat doar într-o sigură situație încălcarea clauzelor contractuale, ceea ce a dus la aplicarea unei sancțiuni contravenționale de o mie de lei”.

Compania care închiriază aparate medicale de oxigen a intrat pe piața românească în 2005 și are în prezent 9.500 de clienți cu afecțiuni respiratorii din toată țara. Potrviti jurnalistului Cătălin Tolontan câteva mii de pacienți au fost dați în judecată unii chiar și după deces după ce compania le-a impus penalități ce ajung la 40 la sută pe an. Reprezentanții firmei nu au putut fi contactați pentru a lămuri situația.

 

Sursa: Digi24
Foto: RomaniaTV.net
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.