FB Promo
Decizie in premiera: este discriminare daca o scoala scade nota la purtare elevilor veniti la ore fara uniforma obligatorie
Vizite: 1180
14 ianuarie 2016
Decizie in premiera: este discriminare daca o scoala scade nota la purtare elevilor veniti la ore fara uniforma obligatorie
Decizie in premiera: este discriminare daca o scoala scade nota la purtare elevilor veniti la ore fara uniforma obligatorie
Share |

Regulamentul unei scoli gimnaziale din Bucuresti, care prevede ca elevii sunt obligati sa poarte uniforme scolare si ca cei care nu respecta regula se aleg cu nota scazuta la purtare si cu absenta nemotivata pe acea zi, reprezinta discriminare indirecta. Decizia a fost data astazi de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, care a precizat ca "scopul acestei prevederi este legitim, masura este adecvata si necesara, insa sanctiunile nu sunt proportionale cu scopul urmarit", relateaza HotNews.ro.

Colegiul director a constatat ca "scopul acestei prevederi este legitim, masura este adecvata si necesara, insa sanctiunile nu sunt proportionale cu scopul urmarit. Masura prevazuta de regulamentul scolar trebuie sa tina cont inclusiv de situatia persoanelor care fac parte din grupuri defavorizate si nu au posibilitatea financiara de a achizitiona uniforma scolara", altfel "se incalca dreptul la educatie al copiilor apartinand grupurilor vulnerabile".

Scolii reclamate i s-a aplicat amenda contraventionala in valoare de 1.000 lei, anunta CNCD. Colegiul director recomanda "modificarea regulamentului scolii prin eliminarea masurilor discriminatorii".

Sursa: HotNews.ro
Foto: opiniatimisoarei.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.