FB Promo
Abonamente de tren de o luna, gratuite, pentru tinerii care doresc sa viziteze Europa - program propus de Siegfried Muresan, negociator-sef al PE, in Bugetul UE pe 2018
Vizite: 1089
28 februarie 2017
 Abonamente de tren de o luna, gratuite, pentru tinerii care doresc sa viziteze Europa - program propus de Siegfried Muresan, negociator-sef al PE, in Bugetul UE pe 2018
Abonamente de tren de o luna, gratuite, pentru tinerii care doresc sa viziteze Europa - program propus de Siegfried Muresan, negociator-sef al PE, in Bugetul UE pe 2018
Share |

Europarlamentarul roman Siegfried Muresan (PPE / PMP), negociator-sef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene (UE) din 2018, sustine in negocierile pentru bugetul de anul viitor finantarea Programului "Discover EU" de acordare a unui abonament gratuit interrail pentru fiecare tanar din UE care implineste 18 ani si care doreste sa viziteze Europa (valabil pe liniile feroviare din 30 de tari europene), relateaza HotNews.

"Sustin finantarea Programului "Discover EU" din Bugetul UE pentru 2018 deoarece cred cu tarie in beneficiile pe care un astfel de program le ofera atat tinerilor europeni, dar si Uniunii Europene, in ansamblul ei. Contactul direct cu oameni si culturi diverse din intreaga Europa le ofera ocazia tinerilor sa inteleaga mai bine valorile pe care se bazeaza Uniunea Europeana, avantajele care decurg din apartenenta la UE si sa descopere diversitatea si frumusetea continentului nostru. Este, in acelasi timp, chiar o obligatie pentru noi sa le oferim generatiilor viitoare posibilitatea de a cunoaste beneficiile apartenentei la Uniunea Europeana, ceea ce poate deveni un bun si necesar instrument prin care putem combate populismul eurosceptic si propaganda antieuropeana la care suntem tot mai des supusi. Mai mult, acest program poate sa devina un real sprijin si pentru viitoarele cariere ale tinerilor. Studiile arata ca peste 64% din angajatorii europeni acorda o mare importanta experientei internationale a viitorilor angajati. Nu in ultimul rand, acest program va sprijini si mai mult turismul de tip low-cost, dedicat tinerilor care nu dispun de foarte multi bani pentru a calatori", a aratat Siegfried Muresan.
 
"In calitate de negociator-sef pentru Bugetul UE 2018 din partea Parlamentului European, imi asum trei principale obiective: in primul rand, sa obtin finantare pentru acest program in bugetul de anul viitor. In al doilea rand, vreau sa obtin o prevedere clara ca tinerii sa aiba o perioada mai lunga in care sa revendice acest abonament. Nu toti tinerii care implinesc 18 ani vor putea efectua acest voiaj exact anul respectiv, multi nu vor avea banii necesari, alti tineri vor fi ocupati cu studiile. In al treilea rand, consider ca, pentru a mari cat mai mult beneficiile acestui program, trebuie sa ne gandim si la optiunile de cazare ale tinerilor. De aceea, forma finala a programului adoptat trebuie sa ofere posibilitatea ca hostelurile, caminele studentesti sau chiar mediul privat sa se inscrie intr-un fel sau altul in program pentru a oferi posibilitati de cazare adecvate pentru tinerii care beneficiaza de acest abonament", a mai explicat deputatul european Siegfried Muresan.

Sursa: Digi24
Foto: Adevarul
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.