FB Promo
Nokia da in judecata Apple
Vizite: 2893
22 decembrie 2016
Nokia da in judecata Apple
Nokia da in judecata Apple
Share |

Compania Nokia a anunțat miercuri că a dat în judecată Apple Inc, pe care o acuză de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală. Mai exact, fabricantul iPhone nu a respectat, potrivit Nokia, 32 de patente de tehnologie, relateaza Digi24.

La rândul său, Apple dăduse în judecată marți două companii, Acacia Research Corp și Conversant Intellectual Property Management Inc, pe care le acuză că au colaborat cu Nokia pentru a obține în mod incorect și necompetitiv, prin presiuni, venituri exorbitante de la Apple. 

Nokia s-a adresat justiției din mai multe orașe din Germania (Dusseldorf, Mannheim și Munchen), precum și curții districtuale pentru estul Texasului, din Statele Unite.

Acuzațiile de nerespectare a patentelor se referă la ecrane, interfețe, software, antene, procesoare și codarea video.

„Prin investițiile noastre susținute în cercetare și dezvoltare, Nokia a creat sau a contribuit la multe tehnologii fundamentale folosite azi în echipamentele mobile, inclusiv în produsele Apple. După mai mulți ani de negocieri prin care am încercat să ajungem la un acord care să acopere legal folosirea de către Apple a acestor patente, acum a sosit momentul să acționăm pentru a ne apăra drepturile”, declară Ilkka Rahnasto, șeful departamentului pentru patente din Nokia.

 

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.