FB Promo
Din iulie | Domeniul ”.ro”, pastrat doar contra unei taxe
Vizite: 3946
27 ianuarie 2017
Din iulie | Domeniul ”.ro”, pastrat doar contra unei taxe
Din iulie | Domeniul ”.ro”, pastrat doar contra unei taxe
Share |

Numele de domenii de site-uri „.ro” vor avea o perioadă de valabilitate limitată la cinci ani, nu una nelimitată, așa cum se întâmplă acum, potrivit unui anunț recent al Romania Top Level Domain (RoTLD), relateaza Digi24.

Mai exact, din iulie 2017, pentru folosirea în continuare a aceluiași nume de domeniu persoanele interesate vor trebui să achite periodic o taxă, potrivit avocatnet.ro.

RoTLD (Registrul român de domenii pentru site-uri „.ro”) a anunțat în decembrie 2016 că, începând cu data de 1 iulie 2017, se va introduce un tarif de întregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile „.ro”, însă fără să precizeze cât va fi aceasta.

Acest tarif va asigura atât înregistrarea numelui de domeniu, cât și dreptul de folosire al acestuia pe o perioadă limitată de cinci ani. După expirarea acestui termen, persoanele care vor să își păstreze numele respectiv vor fi nevoite să mai achite anual o altă taxă. Dacă aleg să nu plătească tariful, numele va deveni liber și altcineva îl va putea înregistra și folosi.

Pe de altă parte, nu va exista posibilitatea înregistrării pe o perioadă mai scurtă, de exemplu de un an, ci doar de cinci ani (cu opțiune de prelungire). Asta înseamnă că dacă cineva are nevoie de un nume de domeniu doar pentru un an, va fi nevoit să plătească aceeași sumă de bani ca și cum l-ar folosi cinci.

Sursa: Digi24
Foto: EuroDNS
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.