FB Promo
Romania a cucerit sase medalii la Europenele de canotaj
Vizite: 458
3 iunie 2019
Romania a cucerit sase medalii la Europenele de canotaj
Romania a cucerit sase medalii la Europenele de canotaj
Share |

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj de la Lucerna, relatează digisport.ro

Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereș, Mădălina-Gabriela Cașu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel și Daniela Druncea au format echipajul României, care a încheiat cursa în 6:03.490. Marea Britanie (6:03.550) și Rusia (6:06.380) au completat podiumul.

România a mai obținut și alte cinci medalii la Lucerna.

Echipajul de dublu rame masculin Marius Cozmiuc/Ciprian Tudosă a terminat pe locul 2, cu timpul de 6:24.530, după Croația (06:22.460), dar înaintea Spaniei (06:26.310).

La dublu rame feminin, Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu au obținut argintul cu timpul de 07:15.520, după Spania (07:14.140), dar înaintea Italiei (07:16.220).

Delegația României a cucerit argintul și la dublu vâsle feminin, prin Nicoleta-Ancuța Bodnar și Geanina Simona Radis, care au terminat cursa în 06:50.560. Campioană europeană a fost Germania (06:49.230).

Pe locul 2 a terminat România și la patru rame feminin (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereș și Denisa Tîlvescu), iar la dublu vâsle masculin (Ioan Prundeanu/Marian-Florian Enache), "tricolorii" au obținut bronzul.

România a încheiat Campionatele Europene de canotaj cu șase medalii (una de aur, patru de argint și una de bronz).

România participat cu un lot de 41 de sportivi și 11 echipaje, cinci masculine și șase feminine, la Campionatele Europene de canotaj. Germania a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu 5-1-1, urmată de Olanda, 2-3-2, Italia, 2-2-3 și România, 1-4-1.

La ediția anterioară, desfășurată la Glasgow, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe medalii, cu trei de aur, două de argint și două de bronz.

Sursa: Digisport
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.