FB Promo
Robert Hajnal, din Petrosani, locul 2 la Ultra Trail du Mont Blanc, cursa regina de 171 de kilometri si 10.000 de metri diferenta pozitiva de nivel
Vizite: 990
2 septembrie 2018
Robert Hajnal, din Petrosani, locul 2 la Ultra Trail du Mont Blanc, cursa regina de 171 de kilometri si 10.000 de metri diferenta pozitiva de nivel
Robert Hajnal, din Petrosani, locul 2 la Ultra Trail du Mont Blanc, cursa regina de 171 de kilometri si 10.000 de metri diferenta pozitiva de nivel
Share |

Robert Hajnal a fost atent în primul rând la prima parte a cursei, pornind moderat, știind că temperarea din primii kilometri, zeci de kilometri, este obligatorie dacă vrei să termini bine. ”Am început mai greu pentru că startul pentru mine întotdeauna este dificil, dar totuși e un lucru bun să nu te grăbești pentru că asta poate și ajuta”, a spus sportivul născut în Petroșani,  relateaza 4run.ro..

La kilometrul 30, Robert era pe locul 30, intrând în primii 10 de abia după kilometrul 70. De aici, militarul Hajnal a început cursa vieții lui. A urcat încet dar sigur, a depășit adversari mult mai bine cotați decât el, ajungând pe locul doi. A încercat chiar să-l prindă și să-l învingă pe cel de pe locul I, pe francezul Xavier Thevenard, care avea la activ deja două titluri la UTMB.

”Am aflat că am 20 de minute în spate și nu mai puteam să-l ajung, așa că am făcut tot ce trebuie ca să-mi mențin poziția și să nu fiu prins de locul 3”, a adăugat Robert. ”Am sperat la un loc 10, dar a ieșit mult mai bine. Este incredibil, mai ales dacă ne gândim la ce nume ale ultramaratonului au fost la start”, a conchis ”tricolorul”.

Alături de Hajnal, vineri la ora 18.00, când a avut loc startul, au fost la linia de plecare triplul campion mondial de ultra-trail, Luis Alberto Hernandez, sau de trei ori câștigătorul UTMB, Kilian Jornet. Robert Hajnal încununează un an de succes în această disciplină care atrage din ce în ce mai multe ”priviri”, după locul 15 la Campionatul Mondial de Ultra Trail urmând acest loc doi la UTMB, un eveniment considerat Jocurile Olimpice ale alergării montane.

Top 5, băieți

  • Xavier Thevenard, Franța, 20.44.16
  • Robert Hajnal, România, 21.31.37
  • Jordi Gamito, Spania, 21.57.01
  • Hallvard Schjolberg, Norvegia, 22.06.59
  • Damian Hall, Marea Britanie, 22.53.13

Top 5 fete

  • Francesca Canepa, Italia, 26.03.48
  • Uxue Azpeitia, Spania, 26.08.07
  • Jocelyne Pauly, Franța, 26.15.11
  • Beth Pascall, Marea Britanie, 26.26.40
  • Katia Fori, Italia, 26.40.43

 

Sursa: 4run.ro
Foto: Andra Panduru, 4run.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.