FB Promo
Coronavirus: Premierul Japoniei a decis sa ceara amanarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Vizite: 1476
24 martie 2020
Coronavirus: Premierul Japoniei a decis sa ceara amanarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Coronavirus: Premierul Japoniei a decis sa ceara amanarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Share |

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a decis să solicite Comitetului Internațional Olimpic (CIO) amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, programate să înceapă pe 24 iulie, a anunțat marți postul public de televiziune NHK, relateaza Digi24.

Potrivit aceleiași surse, propunerea face parte din conversația telefonică pe care Abe o are programată marți cu președintele CIO, Thomas Bach, pentru a analiza modul în care calendarul poate fi reajustat din cauza cauza pandemiei de coronavirus.

NHK adaugă că, în cursul convorbirii dintre cei doi oficiali, Abe intenționează să-i ceară lui Bach ca decizia finală să fie luată cât mai curând posibil.

Comitetul Executiv al CIO urmează să discute probabil amânare a JO 2020 într-o teleconferință stabilită ad hoc pentru marți, a declarat o sursă din mișcarea olimpică pentru Reuters.

Diverse federații sportive și comitete olimpice naționale fac presiuni asupra CIO pentru a accepta amânarea Jocurilor și au amenințat că nu își vor trimite reprezentanți dacă vor fi respectate datele prevăzute.

Guvernul Japoniei a susținut anterior necesitatea ca Jocurile Olimpice să se desfășoare „într-o formă completă”, cu spectatori.

La ultima ședință a executivului său, care a avut loc duminica trecută, CIO a anunțat că va începe să analizeze posibilitatea unei amânări a JO 2020, dar a stabilit o perioadă de maximum patru săptămâni pentru a lua o decizie finală.

Guvernul Japoniei a susținut anterior necesitatea ca Jocurile Olimpice să se desfășoare "într-o formă completă", adică cu spectatori, în condițiile în care exista posibilitatea ca marele eveniment polisportiv să aibă loc pe stadioane goale, din cauza pandemiei.

Luni, Shinzo Abe a subliniat imposibilitatea ca întrecerile olimpice sa aibă loc în situația actuală, iar la primele ore ale zilei de marți s-a anunțat că tema va fi analizată de șeful guvernului nipon cu președintele CIO.

Sursa: Digi24
Foto: Getty Images
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.