FB Promo
A murit Diego Maradona, geniul de pe teren si iubirea eterna pentru tricoul Argentinei
Vizite: 1879
26 noiembrie 2020
A murit Diego Maradona, geniul de pe teren si iubirea eterna pentru tricoul Argentinei
A murit Diego Maradona, geniul de pe teren si iubirea eterna pentru tricoul Argentinei
Share |

Cel mai înălțător moment al carierei l-a trăit în 1986, atunci când a adus trofeul Cupei Mondiale în Argentina. Pentru el, tricoul alb-albastru însemna tot, iar compatrioții l-au divinizat mereu. Diego Armando Maradona a părăsit scena vieții la 60 de ani, iar Argentina este în doliu... relateaza HotNews.

Maradona și trofeul Cupei Mondiale din 1986
  • "Cel mai înălțător moment al carierei? Titlul mondial din 1986. Simțeam că ating cerul. Toate visele mele s-au împlinit. În acele clipe, m-am gândit cât de fericiți sunt argentinienii, am reușit împotriva tuturor" - Diego Maradona, vorbind la un moment dat despre ceea ce reprezenta pentru el tricoul Argentinei.
  • "Știu că nu pot schimba lumea, dar nu las pe nimeni să intre în lumea mea să o conducă, să mă controleze. Și nimeni nu mă va face să cred că greșelile pe care le-am făcut îmi vor schimba sentimentele. Sunt același, ca întotdeauna. Sunt eu, Maradona".
Făcând referire la excesele pe care le-a făcut în viață și la ceea ce i-a oferit fotbalul, Maradona a spus în ultimul său interviu următoarele:
 
"Am fost și sunt foarte fericit. Fotbalul mi-a dat totul, mai mult decât mi-am putut imagina. Dacă nu aș fi avut această dependență, poate aș fi jucat mai mult. Dar totul a trecut și acum sunt bine" - Diego Armando Maradona.
 
Maradona și "Mâna lui Dumnezeu" din meciul cu Anglia:

 

Câteva dintre cifrele lui Maradona:
  • A evoluat de-a lungul carierei la echipele: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994)
  • A strâns 91 de selecții pentru naționala Pumelor (1977-1994), tricoul Argentinei fiind, după cum chiar el o spunea, cea mai mare bucurie a vieții sale.
  • A înscris 312 goluri pentru echipele de club la care a jucat.
  • A cucerit în carieră 10 trofee: de departe, cel mai drag sufletului său fiind Cupa Mondială din 1986, organizată în Mexic.
Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.