FB Promo
Proiect nou de modificare a Codului Penal, pus azi in dezbatere publica pentru 30 de zile
Vizite: 1652
6 februarie 2017
Proiect nou de modificare a Codului Penal, pus azi in dezbatere publica pentru 30 de zile
Proiect nou de modificare a Codului Penal, pus azi in dezbatere publica pentru 30 de zile
Share |

Un proiect de lege de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală va fi pus astăzi în dezbatere publică, a anunțat ministrul Justiției, relateaza Digi24.

„Proiectul de lege va cuprinde toate dispozițiile și toate deciziile Curții Constituționale pentru acele articole care au fost declarate neconstituționale. Și în ordonanță și în proiectul de lege se vor regăsi toate acele articole care au fost declarate neconstituționale”, a spus Florin Iordache. Ministrul a mai adăugat că "înainte de a merge cu acest proiect mai departe, toți specialiștii vor putea avea un punct de vedere. Potrivit legii, proiectul va rămâne în dezbatere 30 de zile".

Ministrul Justiției nu a făcut comentarii asupra faptului că al doilea articol din OUG 14, care a abrogat OUG 13, a fost declarat neconstituțional și astfel să fie declarată toată ordonanța 14.

„În momentul în care a fost abrogată ordonanța de urgență s-a revenit la forma inițială. Forma inițială a cuprins foarte multe aspecte neconstituționale. Cum în Codul penal și de procedură penală care au fost declarate neconstituționale. Nu am făcut decât să revenim la situația de dinainte de ordonanță”, a declarat Florin Iordache.

El a mai spus că înainte de a fi trimis în Parlament vor fi consultați specialiștii din domeniu.

Sursa: Digi24
Foto: Evz
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.