FB Promo
PSD si PNL au pierdut cate un milion de alegatori
Vizite: 1907
8 iunie 2016
PSD si PNL au pierdut cate un milion de alegatori
PSD si PNL au pierdut cate un milion de alegatori
Share |

Din 2004 și până acum, PNL a pierdut aproape un milion de voturi în scrutinul pentru alegerea primarilor. În același interval, PSD a pierdut 1,07 milioane de voturi, în timp ce numărul celor care au mers la urne a fost și el din ce în ce mai mic, relateaza Digi24.

Anul acesta, vechile PNL și PD/PDL fac parte din structura noului PNL. Însă au obținut în alegerile locale mai puține voturi decât în vremea în care intrau separat în cursa electorală. Candidații la primărie ai PNL au 2,45 milioane de voturi, adică 32,63%. Și PSD a piedut voturi. Are doar 2,83 de milioane de opțiuni și 37,62%. Iar numărul celor care au mers la urne este de 7,52 de milioane, conform rezultatelor BEC după centralizarea a 99,46% din secțiile de votare. Față de 2004, sunt cu 1,82 de milioane de români mai puțin interesați de politică și de cine sunt cei care le vor conduce localitățile în următorii patru ani.

                                2004             2008             2016

Număr de votanți    9,34 milioane   8,34 milioane   7,52 milioane

PSD                     3,9 milioane    2,43 milioane   2,83 milioane

PNL+PD / PNL        3,44 milioane   4,32 milioane   2,45 milioane

Sursa: Digi24
Foto: www.romanialibera.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.