FB Promo
Telescoala pe TVR2
Vizite: 388
14 martie 2020
Telescoala
Telescoala
Foto: Telescoala
Share |

Elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat pot urmări de luni cursurile de Teleșcoală organizate de TVR în contextul închiderii școlilor din cauza noului coronavirus. În săptămâna 16 - 22 martie, școlile din România rămân închise, așa cum au decis autoritățile, relateaza HotNews.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleșcoală au loc dimineața (de la ora 9,00 - Limba și literatura română, de la 9,30 - Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a - după-amiaza (de la 15,00 - Limba și literatura română și de la 15,30 - Matematică), pe canalul TVR 2, potrivit programului TV.

Pentru clasa a XII-a au loc două lecții săptămânale de Română și Matematică și câte o lecție pe săptămână de Biologie, Chimie, Fizică, Istorie și Geografie.

Cursurile pot fi urmărite atât la TVR 2, cât și online, pe canalul de Youtube al TVR și pe site-ul www.tvr.ro.

Emisiunile au loc de luni până vineri. Potrivit site-ului TVR2, „Teleșcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecțiilor și profesorii care vor susține cursurile.

Orele se vor ține în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori experimentați în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a și opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a.

Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.

„Teleșcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor '70 și timp de un deceniu a fost urmărită de generații de elevi. Genericul scris cu litere albe pe un fond negru, dar și programele gen "Curs de limba...", care aveau integrate în cuprinsul lor și filme scurte pentru o mai ușoară însușire a cuvintelor, au rămas în amintirea telespectatorilor maturi. Din program nu lipseau nici edițiile dedicate științelor exacte, unde se făceau demonstrații la retroproiector. Emisiunea „Teleșcoala” a fost difuzată până în anii '80, când programul tv a fost scurtat, potrivit site-ului TVR2,

În contextul suspendării cursurilor, ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut apel la cadrele didactice să contribuie cu resurse educaționale deschise, potrivite acestei perioade din anul școlar. Inspectoratele Școlare Județene și Casele Corpului Didactic, susținute prin infrastructura proiectului "Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți" - CRED -, au posibilitatea de a încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise, care pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România, după cum a scris ministrul pe Facebook.

Sursa: HotNews
Foto: Hotnews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.