FB Promo
STARE DE ALERTA | Consum urias de gaze din cauza gerului
Vizite: 1659
22 ianuarie 2016
STARE DE ALERTA | Consum urias de gaze din cauza gerului
STARE DE ALERTA | Consum urias de gaze din cauza gerului
Share |

Gerul din ultimele zile a ținut pornite centralele de apartament, iar consumul de gaze naturale a crescut cu peste 40 la sută față de primele zile ale anului. Specialiștii estimează că vom depăși 67 de milioane de metri cubi de gaz consumați mai ales de locuințe, pentru că marii consumatori industriali au pus lacăt pe fabrici, relateaza Digi24.

Producția, importurile și stocurile de gaze naturale nu fac față consumului mare din aceste zile. Pentru că sursele interne nu făceau față cererii mari, s-a trecut la consumul gazelor din conductele sistemului național de transport. Volumul de gaze din conducte a scăzut cu 3 milioane de metri cubi în opt ore. Astfel, la prânz, Transgaz a instituit stare de alertă. Următorul pas ar fi fost starea de criză, în care marii consumatori ar fi fost întrerupți pentru a nu fi afectată populația. Pentru a nu ajunge până acolo, directorul Transgaz anunță că va mări importurile.  

ACTUALIZARE ORA 19:45  Starea de alertă a fost decretată astăzi, chiar de către compania de stat Transgaz, pe site-ul acestei companii. A fost o informație publică ce consemna această situație începând cu ora 12:00. Interesant este că după ce Digi24 a transmis aceste informații, ele au fost șterse de pe site-ul companiei.

Sursa: Digi24
Foto: digi24.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.