FB Promo
Povestea dispariției dosarului de cadre al lui Ion Iliescu
Vizite: 1524
2 august 2010
Povestea dispariției dosarului de cadre al lui Ion Iliescu
Povestea dispariției dosarului de cadre al lui Ion Iliescu
Share |
Dosarul de cadre al fostului președinte "a fost scos și ascuns" din Arhivele Naționale. Concluzia este oficială, înscrisă într-un raport intern al instituției, care identifică și responsabilitățile.

Nu a dispărut în zilele fierbinți ale lui decembrie 1989. Nu a fost sustras din arhivă nici măcar în cei zece ani în care pro tagonistul a fost șef al statului. Dosarul de cadre al lui Ion Iliescu a supraviețuit alături de alte dosare din fondul CC al PCR până în 2006 cel puțin, după care pur și simplu a dispărut de la Serviciul de Arhive Contemporane a Arhivelor Naționale.

"Dosarul de cadre (personal) al lui «Ioan Iliescu - 3 martie 1930», de la poziția 232, a fost scos și ascuns, fiind înlocuit cu dosarul lui "Ionescu Nicolae - 12 ianuarie 1936", care era ințial la ultima poziție din cadrul literei, la nr. 878. (...) în cutia în care s-a aflat fiind găsită în locul lui o fișă de control sumar completată: «Cadre I 232», fără dată și semnătură", se arată într-un raport exploziv întocmit la Arhivele Naționale.... citeste mai mult
Sursa: Evenimentul Zilei
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.