FB Promo
Papa Francisc | Romania este „gradina Maicii Domnului” pentru ca este o mama care cultiva visurile fiilor
Vizite: 649
1 iunie 2019
Papa Francisc | Romania este „gradina Maicii Domnului” pentru ca este o mama care cultiva visurile fiilor
Papa Francisc | Romania este „gradina Maicii Domnului” pentru ca este o mama care cultiva visurile fiilor
Share |

După ce a ascultat poveștile unei familii cu 11 copii, câțiva dintre ei plecați în străinătate, și mărturiile unor tineri care i-au spus că vor să se realizeze în țara lor, dar de multe ori sunt deznădăjduiți, Papa Francisc li s-a adresat celor peste 140.000 de oameni adunați în piața Palatului Culturii din Iași. El a spus că credința „nu este cotată la bursă”, cu siguranță, și poate părea că „nu folosește la nimic”, însă aceasta este un dar care menține vie o certitudine profundă și frumoasă: "apartenența noastră în calitate de fii, și de fii iubiți de Dumnezeu". În discursul său emoționant și aplaudat îndelung de către mulțime, Suveranul Pontif l-a invocat și pe poetul Mihai Eminescu și a recitat din poezia "Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie", relatează HotNews

Papa Francisc a avut un discurs emoționant la Iași, unde le-a spus oamenilor că simte alături de ei căldura de a fi în familie. Referindu-se la ceea ce i-a transmis Eduard, unul dintre tinerii care i-au vorbit, Papa a spus că, într-adevăr, sunt multe provocări care îi pot descuraja pe cei ce încearcă să-și trăiască credința, dar aceasta nu poate să ne facă să pierdem din vedere că credința ne dăruiește cea mai mare dintre provocări: aceea că, departe de a te închide sau de a te izola, credința face să germineze ce-i mai bun din fiecare.

Papa Francisc a mai spus că în vizita sa a realizat că, într-adevăr, România este „grădina Maicii Domnului” pentru că ea este o mamă care cultivă visurile fiilor, care le păzește speranțele, care aduce bucuria în casă. "Este o Mamă duioasă și concretă, care are grijă de noi. Voi sunteți comunitatea vie și înfloritoare, plină de speranță, pe care o putem oferi Mamei. Ei să-i consacrăm viitorul tinerilor, al familiilor și al Bisericii".

De asemenea, Suveranul Pontif a spus că "toți înflorim când ne simțim iubiți" și că "fericirea noastră personală se realizează făcându-i fericiți pe ceilalți", iar "credința nu se transmite doar prin cuvinte, dar și prin gesturi, priviri, mângâieri ca acelea ale mamelor și bunicilor noastre". 

El a recitat și câteva versuri din Mihai Eminescu și a povestit o întâmplare de la Iași care l-a emoționat - o bunică ce ținea în brațe un copil de două luni, pe care l-a ridicat, zâmbindu-i complice, parcă pentru a spune "Acum pot și eu să visez".

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.