FB Promo
Coronavirus în Romania | Cum s-a transmis virusul intre unii pacienti | Animatie Grafica
Vizite: 1322
19 martie 2020
Relationarea dintre cazurile de infectari cu coronavirus
Relationarea dintre cazurile de infectari cu coronavirus
Foto: Relationarea dintre cazurile de infectari cu coronavirus
Share |

România este în scenariul 3 al epidemiei de COVID-19, cu circa 250 de cazuri confirmate, mare parte din cazurile de îmbolnăviri având loc în Capitală. Marea majoritate dintre pacienții infectați au venit din Italia, Israel sau alte state unde există probleme cu noul coronavirus, dar o bună parte din cei infectați au ca sursă comună alți pacienți care fie nu au respectat carantina, fie nu au declarat că veneau din zone cu probleme. Vezi în articol o vizualizare interactivă cu cazurile celor infectați și relaționările dintre pacienți, relateaza HotNews.

Cel mai flagrant caz este cel al pacientului #17 - angajatului ADP Sector 4, fostul polițist care a fost internat la Spitalul Gerota și care a ascuns că se întorsese din Israel. Bărbatul de 60 de ani a fost internat din 5 martie la Spitalul Gerota. El a infectat mai mulți membri ai familiei, dar și medicul gastroenterolog ce-l trata, iar cadrul medical la rândul său l-a infectat pe managerul spitalului Gerota, dar și un alt pacient.

​Numărul cazurilor confirmate de coronavirus care au legătură cu fostul ofițer MAI a ajuns la 52. Dintre cele 33 de cazuri raportate marți, 22 sunt contacte de la Spitalul Gerota.
 
După confirmarea diagnosticului în cazul său, Spitalul Gerota a intrat în carantină. Pe 11 martie, procurorii au deschis dosar penal pe numele polițistului pensionar bolnav de COVID-19.
 
Un alt caz în care virusul s-a răspândit de la o singură persoană este cazul pacientului #27, femeia de 26 de ani din Hunedoara care a plecat din izolare și a fost internată în două spitale, fără să spună că a venit din Italia.

Sursa: HotNews
Foto: geo-spatial.org
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.