FB Promo
Zeci de drumuri, acoperisuri, poduri si mii de oameni afectati de vremea extrema
Vizite: 709
17 iunie 2018
Zeci de drumuri, acoperisuri, poduri si mii de oameni afectati de vremea extrema
Zeci de drumuri, acoperisuri, poduri si mii de oameni afectati de vremea extrema
Share |

În toată țara, zeci de dumuri, acoperișuri și poduri au fost afectate. O viitură puternică a inundat zeci de case din județul Arad. Un bărbat a fost luat de ape în Vâlcea, iar grindina a distrus sute de hectare de culturi cu legume, relateaza Digi24.

 

GSU anunță că 31 de localități din 14 județe au fost afectate de ploile abundente, 56 de gospodării fiind inundate, iar traficul pe 7 tronsoane de drum și de cale ferată a fost perturbat. La Adjud, un cioban și turma sa au rămas blocați pe o insulă în mijlocul apelor Siretului. În Teleorman,la Vârtoapele, locomotiva unui tren a luat foc după ce a fost lovită de fulger, dar niciunul dintre cei 100 de pasageri nu a fost rănit. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în 11 localități din județele Iași, Bacău și Vaslui, potrivi News.ro.

"În urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, au fost înregistrate efecte la nivelul a 31 localități din 14 județe: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Dâmbovița,Dolj, Galați, Iași, Neamț, Prahova, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vrancea.  Fenomenele meteo periculoase, manifestate prin averse, scurgeri de pe versanți și intensificări ale vântului, au condus la inundarea a 56 locuințe, 30 anexe gospodărești, 10 beciuri și subsoluri, 87 curți. Totodată, au fost afectate 30 fântâni, 7 tronsoane de drum și un tronson de cale ferată", anunță IGSU, care precizează că pe timul acțiunilor de intervenție nu au fost înregistrate victime și nu s-au impus măsuri speciale de protecție prin evacuare sau relocare a populației.

Pompierii au acționat cu tehnică specifică pentru evacuarea apei din gospodării, decolmatarea podețelor afectate și înlăturarea aluviunilor de pe carosabil sau a arborilor căzuți din cauza vântului.

O situație de urgență deosebită a fost înregistrată în localitatea Adjud din județul Vrancea, unde  pompierii militari au acționat pentru salvarea unui cioban cu 200 de animale rămase blocate pe o insulă în mijlocul râului Siret. Militarii au intervenit cu bărcile pentru preluarea animalelor, iar ulterior le-au transportat spre malul râului unde au fost evacuate în siguranță.

Un alt eveniment important a avut loc în județul Teleorman, pe raza localității Vârtoapele, unde circulația feroviară a fost temporar blocată din cauza unui incendiu provocat de un fulger la locomotiva unui tren care transporta aproximativ 100 persoane. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, iar circulația feroviară a fost reluată imediat după înlocuirea locomotivei.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate întreruperi în 11 localități din județele Bacău, Iași și Vaslui.

"Având în vedere prognozele hidro-meteorologice pentru perioada următoare, echipajele de pompieri salvatori sunt pregătiți să intervină în sprijinul populație din zonele care pot fi afectate. Situația la nivelul județelor aflate sub avertizări de vreme rea este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al IGSU", menționează IGSU.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.