FB Promo
Vicepresedintele PSD Timis Sabin Bociu, primar de 18 ani la Jebel, cere demisia lui Liviu Dragnea
Vizite: 809
25 iunie 2018
Vicepresedintele PSD Timis Sabin Bociu, primar de 18 ani la Jebel, cere demisia lui Liviu Dragnea
Vicepresedintele PSD Timis Sabin Bociu, primar de 18 ani la Jebel, cere demisia lui Liviu Dragnea
Share |

Vicepreședintele PSD Timiș Sabin Bociu, care este și primar de 18 ani al localității Jebel, cere demisia lui Liviu Dragnea, pe care îl acuză că afectează imaginea României în exterior și imaginea partidului, care, în acest moment, este condus de un personaj care are două condamnări, relateaza Tion.ro

"Prefer să deranjez cu adevărul, decât să fac pe plac cu lingușiri» (Seneca) Sunt membru al Partidului Social-Democrat de 20 de ani, cred în valorile stângii, dar nu mă alătur grupului de sinucigași politici și dezavuez deciziile CExN! Trăiesc cu speranța că sunt mulți colegi ce gândesc la fel ca mine și că PSD va realiza că Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea partidului și a țării, iar PSD, în plenitudinea sa, să se apropie din nou de idealurile românilor”, a scris, luni dimineața, Sabin Bociu pe Facebook.

Prietenii virtuali l-au întrebat cum rămâne cu cei care sunt cercetați pe nedrept de procurori, însă Bociu a replicat tăios: „Și nemulțumirea românilor, imaginea României în exterior, penibilul situației de a fi conduși de un om cu două condamnări, una definitivă și una în primă instanță, nu contează?? Ați auzit de demisie de onoare? A făcut-o și Ponta și Nastase, lideri adevarăți!”.

În urmă cu doi ani, aflat într-o vizită la Jebel, Liviu Dragnea îl lăuda pe Bociu, susținând că de astfel de oameni are nevoie PSD, „oameni care nu mint”.

Chiar dacă organizația județeană PSD a dat un comunicat de susținere a lui Liviu Dragnea, duminică după-amiaza, apele nu sunt deloc limpezi în organizație.

„În urma discuțiilor avute de membrii forului de conducere al organizației s-a decis ca PSD Timiș să susțină în continuare echipa de la conducerea partidului, echipa guvernamentală, cât și implementarea programului de guvernare votat de români în 2016, precum și necesara reformă a justiției”, se arată în comunicatul de presă emis de PSD Timiș după ședința Comitetului executiv județean.

Ieșirea lui Sabin Bociu, unul dintre cei mai vechi primari ai filialei a arătat, însă, o ruptură la nivelul filialei județene. Astfel, unii susțin că Bociu e ipocrit, deoarece și el l-a susținut pe Dragnea, în timp ce alții îi iau apărarea. Printre cei care îl acuză pe Bociu se numără și secretarul executiv al filialei PSD Timiș, Adrian Negoiță.

„31.05.2016 – Președintele PSD, Liviu Dragnea, vizitează comuna Jebel. Cu această ocazie primarul Sabin Bociu face următoarea declarație în fața cetățenilor din localitate: «Este o onoare pentru noi, pentru localitatea noastră, să avem alături o personalitate ca domnul Liviu Dragnea, care ne-a fost întotdeauna alături și fiți convinși că ne va fi alături și în continuare…», a spus primarul comunei Jebel, Sabin Bociu. În calitate de secretar executiv al PSD Timiș am o întrebare retorică: când a mințit dl. Bociu, când era disperat să îl primească pe Liviu Dragnea în comună sau mai nou când s-a trezit năpădit de principii și valori?”, a scris Negoiță pe Facebook.

În apărarea primarului din Jebel a sărit, însă, deputatul Adrian Pau.

„De ce-l acuzăm pe Sabin Bociu??? Îl cunosc pe Sabin Bociu de multă vreme, iar datorită acestui lucru îmi permit să nu pun la îndoială calitățile pe care le are. Cu atât mai mult principiile sale și faptul că mereu spune ce gândește. Sabin Bociu este unul dintre cei mai vechi și performanți primari pe care PSD Timiș îi are. Faptul că afirmă răspicat, așa cum ne-a obișnuit, ceea ce crede nu este o supriză și nici un lucru rău. Este dovada clară că suntem membrii unui partid viu, în care democrația încă are loc. Atacurile unor colegi la adresa unui primar care este un stâlp al acestui partid nu fac bine, ele dovedesc slăbiciuni de care trebuie să ne debarasăm”, a scris și Pau pe Facebook.

Semnalele venite din interiorul filialei PSD Timiș, decapitată în urmă cu un an chiar de Liviu Dragnea, care a inițiat moțiunea de cenzură ce a dus la căderea Guvernului Grindeanu arată că aceasta s-a împărțit clar în două tabere. Una care îl va susține pe actualul președinte al partidului până la capăt și alta care cere clar deja demisia acestuia.

 

 

Sursa: Tion
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.