FB Promo
Ministrul Educației despre un val patru Covid-19
Vizite: 1782
25 iulie 2021
Ministrul Educației despre un val patru Covid-19
Ministrul Educației despre un val patru Covid-19
Share |

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este convins că un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu va fi atât de agresiv încât să împiedice derularea normală a procesului de învățământ, relateaza Hotnews.

El a subliniat, într-o conferință de presă, că prezența fizică la cursuri este necesară pentru a stopa pierderile înregistrate nu numai în plan educațional, ci și în plan social, comportamental pentru elevi, studenți și cadre didactice.

"Pierderile au fost mari și foarte mari. După cum cred că vă amintiți, din prima zi a mandatului meu de ministru, am declarat ca obiectiv întoarcerea la școală cu prezență fizică. Am făcut pas cu pas tot ce s-a putut face în raport cu evoluția epidemiologică. Deci, în mod evident, sunt susținătorul prezenței fizice în școli, fără să neg avantajele pe care această perioadă le-a avut din perspectiva îmbunătățirii abilităților digitale ale profesorilor, elevilor, studenților, dar prezența fizică este necesară pentru a stopa acele pierderi nu numai în plan educațional, ci și în plan social, comportamental pentru elevi, studenți și cadre didactice", a explicat Cîmpeanu citat de Agerpres.

Ministrul s-a declarat "optimist" în privința unui val patru al pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

"Permiteți-mi să fiu optimist, am dreptul să fiu optimist și, chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv, nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme din perspectiva derulării unui proces de învățământ normal, care, repet, să stopeze din pierderile care au fost foarte mari și care sunt foarte dificil de recuperat. Dacă vom intra în continuare în online, aceste pierderi se vor amplifica, cu efecte pe termen lung și cu posibilități de recuperare foarte reduse", a spus Sorin Cîmpeanu.

El s-a arătat convins că regulile de protecție sanitară vor fi păstrate și respectate în continuare în școli.

"Sunt convins că se vor păstra în continuare regulile de protecție sanitară, de la regulile de igienă, până la aerisirea spațiilor de învățământ, purtarea măștii de protecție în continuare, pentru că pandemia nu s-a încheiat, iar școlile din România au dovedit că pot respecta aceste reguli mult mai bine decât în multe alte locuri", a susținut ministrul.

Potrivit acestuia, acordarea de stimulente pentru vaccinarea anti-COVID este un subiect în discuție la nivelul Guvernului.

"Până atunci, știu exemple de universități care se gândesc, pe baza autonomiei universitare, să-și motiveze proprii studenți pentru a se vaccina. Sunt universități care vor beneficia de sprijinul universităților de medicină și farmacie pentru organizarea unor centre de vaccinare în campusurile universitare înainte de cazarea studenților pentru începerea anului universitar. Pentru elevi o să organizăm centre de vaccinare cât mai aproape de școli, acolo unde va fi posibil chiar și în școli. Nu trebuie să uităm că pentru elevi este nevoie și de acordul părinților", a menționat Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că un procent important de elevi din rândul celor care au terminat clasa a XII-a și au susținut Bacalaureatul s-au vaccinat anti-COVID pentru a nu periclita unul dintre cele mai importante examene din viața lor.

Ministrul Educației a mai indicat că nu va susține acordarea unei zile libere pentru elevii care se imunizează contra COVID-19. "Eu nu cred că o zi de stat acasă este un stimulent și nu voi susține astfel de stimulente între ghilimele", a declarat Cîmpeanu.

Sursa: HotNews
Foto: Agerpres
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.