FB Promo
Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman | Decizia nu e definitiva
Vizite: 789
21 iunie 2018
Liviu Dragnea a fost condamnat  la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman | Decizia nu e definitiva
Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman | Decizia nu e definitiva
Share |

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Instanța a anulat suspendarea din dosarul referendumului și a decis condamnarea pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu. Șeful PSD a fost achitat pentru instigare la fals intelectual, relateaza HotNews.

Fosta soție a șefului PSD, Bombonica Prodanca a primit doar o amendă aministrativă de 1.000 de lei. Decizia nu e definitivă. Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, privind angajarea fictivă a două secretare din PSD la DGASPC Teleorman. La ultimul termen, procurorii DNA ceruseră condamnarea până la 7 ani și 6 luni cu executare.

În același dosar s-au mai dat următoarele sentințe:

Fosta șefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, 3 ani și 7 luni

Fostul director executiv DGASPC Milos Rodica, 3 ani cu suspendare 

Olguța Șefu, fost director executiv adjunct DGASPC, 3 ani cu suspendare 

Ionel Marineci, fost șef serviciu DGASPC, 3 ani cu suspendare

Valentina Marica, fost șef serviciu DGASPC, 3 ani cu suspendare

Bombonica Prodanca - proces încetat, procurorii au renunțat la acuzații. Fosta soție lui Liviu Dragnea a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei. 

Claudiu Balaban,  fost șef serviciu DGASPC, 3 ani cu suspendare

Nicușor Gheorghe, fost șef serviciu DGASPC, 1 an cu suspendare 

Anisa Stoica, 1 an cu suspendare

Adriana Botorogeanu, fosta secretară PSD Teleorman, 2 ani cu suspendare

La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toți inculpații din dosar. În cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat până la 7 ani și 6 luni de detenție, dar și anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului. 
 

În ceea ce o privește pe fosta soție a lui Liviu Dragnea, procurorii au renunțat la acuzații, întrucât aceasta a achitat prejudiciul.
Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă". 

 

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Și fosta soție a liderului PSD este judecată în această cauză. 

 

În ceea ce o privește pe Bombonica Prodana, procurorii spun că “în perioadele 3 martie - 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective”.
Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.