FB Promo
Investitii in domeniul hotelier la Timisoara | Mari branduri internationale isi fac aparitia in capitala Banatului: Ibis, Mercure, Radisson Blu, Galaxy
Vizite: 1441
11 noiembrie 2018
Investitii in domeniul hotelier la Timisoara | Mari branduri internationale isi fac aparitia in capitala Banatului: Ibis, Mercure, Radisson Blu, Galaxy
Investitii in domeniul hotelier la Timisoara | Mari branduri internationale isi fac aparitia in capitala Banatului: Ibis, Mercure, Radisson Blu, Galaxy
Share |

În anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, se așteaptă un aflux mare de turiști, așa că a început nebunia construcției de noi hoteluri. În următoarea perioadă își vor face apariția la Timișoara mai multe hoteluri de talie internațională. Unele construcții sunt în plină derulare, altele urmează să înceapă, relateaza Adevarul.

Hotel Mercure

Cele mai avansate lucrări sunt la Hotel Mercure, care urmează să fie inaugurat în a doua parte a anului 2019. Acesta se va afla pe bulevardul Cetății nr.10.    Clădirea certificat BREEAM, cea mai înaltă clasificare în controlul clădirilor ecologic, ar fi trebuit să fie un imobil de locuințe.    Și-a schimbat destinația după ce proprietarii s-au înțeles cu Orbis Hotel Group, cel mai mare operator hotelier din Europa de Est, partener strategic al AccorHotels – lider pe segmentul de călătorii și stil de viață în lume, pentru realizarea unui hotel Mercure - brandul de tip midscale, relateaza Adevarul.

Hotel Ibis

Orbis Hotel Group mai are în plan deschiderea unui hotel Timișoara. Aceștia au semnat cu Hotel Development S.A. un contract de management pentru o perioadă inițială de 15 ani, pentru primul hotel Ibis.   "Orbis este cel mai mare grup hotelier din Europa de Est și, odată cu sosirea brandului Ibis la Timișoara, ne consolidăm și mai mult poziția de lider în România. Sunt convins că brandul Ibis, cunoscut și apreciat pe plan internațional, cu sprijinul regional al Orbis, va asigura o vizibilitate excelentă pentru Timișoara ca destinație turistică, iar hotelul, datorită experienței oferite oaspeților, va contribui în mod decisiv la calitatea ospitalității din oraș "- a transnmis Gilles Clavie, președinte și CEO al Orbis, relateaza Adevarul.

Hotelul nou construit, situat în vecinătatea centrului orașului, în zona Timco, va oferi 200 de camere și apartamente, un restaurant, un bar, lounge, săli de conferință și parcare proprie. Hotelul este programat să se deschidă în 2020.   Ibis este brandul economic al AccorHotels, care garantează confortul și un serviciu de calitate la cel mai bun preț. Creat în 1974, Ibis este acum lider european pe segmentul hotelurilor economice, și al patrulea cel mai mare lanț hotelier din lume în categoria sa, cu peste 1.100 de hoteluri și 145.000 de camere în 67 de țări. 
 

Radisson Blu

Radisson Blu  - hotel internațional de top, se va construi în noul cartier ISHO, în urma contractului între Carlson Rezidor și Mulberry Development.   Hotelul va avea 160 de camere, un restaurant gastronomic și un bar concept, de asemenea, un spațiu de 1.000 metri pătrați pentru socializare (inclusiv un ballroom), un centru performant de conferințe și un centru fitness care va funcționa non-stop.   The Rezidor Hotel Group este una din cele mai dinamice companii hoteliere din lume. Deține 479 de hoteluri în toată lumea, cu peste 106.000 camere în curs de operare sau de dezvoltare în 79 de țări, relateaza Adevarul.

Mai există alte câteva planuri de a construi hoteluri în Timișoara. Un hotel urmează să se facă în ansamblul mixt care se preconizează pe locul fostului Liceu de Arte (Liceul Israelit) de lângă Primăria Timișoara. Deocmdată se discută despre PUZ, care nu a fost aprobat încă de Municipalitate.    De asemenea, o clădire de birouri de pe strada Eugeniu de Savoya urmează să se transforme în hotel, relateaza Adevarul.

Sursa: Adevarul

Autor: Stefan Both
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.