FB Promo
Furtunile au lasat mii de familii fara energie electrica si zeci de case inundate in Harghita, Vrancea si Alba | Tornade in judetul Galati | VIDEO
Vizite: 833
22 iunie 2018
Furtunile au lasat mii de familii fara energie electrica si zeci de case inundate in Harghita, Vrancea si Alba | Tornade in judetul Galati | VIDEO
Furtunile au lasat mii de familii fara energie electrica si zeci de case inundate in Harghita, Vrancea si Alba | Tornade in judetul Galati | VIDEO
Share |

Ploile torențiale de vineri seară au inundat zeci de gospodării în județele Harghita, Vrancea și Alba, iar furtuna a lăsat mii familii fără energie electrică. De asemenea, mai multe străzi principale și secundare din Alba Iulia au fost inundate după ce ploaia a blocat sistemele de canalizare. În județul Galați, în localitatea Cuca a fost filmată o furtună cu aspect de tornadă, relateaza HotNews.

 

Peste 4.600 de abonați din localitătile Nistorești, Naruja, Paltin, Spulber, Nereju din Vrancea sunt nealimentate cu energie elctrică vineri seară din cauza unui copac lovit de trăsnet care a căzut pe rețeaua de electricitate. Totodată, dn cauza precipitațiilor abundente pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din 14 gospodării din comună Năruja, iar mai multe drumuei comunale au fost afectate de viituri, potrivit News.ro.

 

În județul Harghita, 5.841 de familii au rămas fără energie electrică, în urma furtunilor puternice, care au produs avarii la rețelele de tensiune, scrie Mediafax.
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, localitățile nealimentate sunt Tulgheș (sate Tulgheș, Recea), Corbu (sate Corbu, Capu Corbului), Sandominic, Tomești, Odorheiu Secuiesc, Feliceni (sate Feliceni, Arvațeni, Taureni, Hoghia, Forțeni, Oțeni, Cireseni, Polonița, Văleni, Alexandrița, Taureni), Darjiu (sate Mujna, Darjiu), Ulieș (sate Ulieș, Daia, Vasileni, Nicolești, Petecu), Martiniș (sate Locodeni, Chinușu).

 

Sunt afectate trei rețele de înaltă tensiune și 63 de posturi de transformare.

 

De asemenea, pârâul din localitatea Lunca de Jos s-a revărsat pe carosabil și a intrat în cinci pivnițe și 20 de curți. Cinci podețe de lemn și unul de beton sunt avariate.

 

Pentru remedierea acestor probleme intervine un echipaj de la Detașamentul Miercurea Ciuc si SVSU Lunca de Jos.

 

O ploaie torențială a inundat, vineri, la Alba Iulia, mai multe străzi din Orașul de Jos, de la ieșirea spre municipiul Sebeș, după ce sistemele de canalizare nu au făcut față cantității mari de precipitații.

 

În județul Galați, în urma unei ploi torențiale traficul rutier se desfășoară cu dificultate pe DN25, iar în comuna Slobozia Conachi sunt gospodării și străzi inundate.  

Un internaut a postat pe Facebook imagini video de pe un câmp din apropierea comunei Cuca, unde s-au produs două tornade. "În apropriere de comuna Cuca. Galați. Așa ceva nu am văzut decât în filme...", a scris bărbatul pe Facebook.

 

Sursa:
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.