FB Promo
Emil Boc: Se va lansa anuntul pentru licitatia studiului de prefezabilitate pentru metroul din Cluj, intre Floresti si Apahida
Vizite: 1225
2 noiembrie 2018
Emil Boc: Se va lansa anuntul pentru licitatia studiului de prefezabilitate  pentru metroul din Cluj, intre Floresti si Apahida
Emil Boc: Se va lansa anuntul pentru licitatia studiului de prefezabilitate pentru metroul din Cluj, intre Floresti si Apahida
Share |

Primarul Emil Boc a declarat joi, la începutul ședinței de Consiliu Local, că în următoarele zile se va lansa anunțul pentru licitația privind studiul de prefezabilitate al viitorului metrou de la Cluj-Napoca, scrie monitorulcj.ro, relateaza HotNews.

“Suntem foarte aproape să lansăm studiul de prefezabilitate pentru selectarea consultantului astfel încât să elaborăm un caiet de sarcini după toate rigorile viitorului unui metrou și nu după ceea ce există astăzi în materie de realizare a unui metrou obișnuit. Sper ca în prima parte a lunii noiembrie, în primele 10 zile, să fim în măsură să lansăm în licitație publică pentru studiul de prefezabilitate. Pentru investiții mai mari de 75 milioane de euro este nevoie și de studiu de prefezabilitate și de studiu de fezabilitate. Este o cerință legală. Evident, după aceea va continua cu licitația de execuție”, a precizat Boc.

Fostul prim ministru a spus că metroul care va fi construit la Cluj „nu va mai avea acele captatoare de curent și nu va fi un tunel așa de mare așa cum este astăzi pentru că vor fi înlocuite mecanisme electrice și de altă natură”.

Primarul Clujului spune că și costul va fi „mai redus”.

„E mai simplu să construiești un metrou de la zero decât să îl modernizezi pe cel existent. E complicat să modifici ceea ce este creat. În primele 10 zile din luna noiembrie vom lansa caietul de sarcini în licitație publică”, a mai spus Boc.

În premieră, în bugetul pe anul 2018, 3,4 milioane lei, dintr-un total de 10 milioane, vor merge pe diverse studii în vederea construirii unui metrou.

În aprilie 2018, primarul Emil Boc a anunțat că japonezii sunt interesați de construirea unui metrou la Cluj-Napoca. Potrivit edilului, linia de metrou ar urma să fie construită între Florești și Apahida în următorii “10-15 ani”.

“Clujul celor 500.000 de oameni care este aproape, cu Floreștiul, zona metropolitană, cu tot ce intră și ce iese în Cluj, aproape acum suntem la 500.000. Peste 10 ani Clujul nu va putea evita această discuție de a avea măcar o linie de metrou. Noi am decis la nivelul Primăriei să pornim un studiu de prefezabilitate care să ne spună traseul, costurile, modalitățile de finanțare și cum poate fi realizat acest lucru. Valoarea unui asemenea metrou este destul de ridicată, costă câteva sute de milioane de euro. Trebuie gândit un plan de finanțare multianual pe 20 - 25 de ani dacă se poate, o chestiune multianuală, în care să ai în vedere realizarea unei linii așa cum am zis din Florești până în Apahida, asta să fie linia principală, iar după aceea, la un moment dat, să faci și alte linii de conexiune”, spunea Boc.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.