FB Promo
Dan Barna candidat la alegerile prezidentiale | Dacian Ciolos candidat pentru functia de premier
Vizite: 644
19 iulie 2019
Dan Barna candidat la alegerile prezidentiale | Dacian Ciolos candidat pentru functia de premier
Dan Barna candidat la alegerile prezidentiale | Dacian Ciolos candidat pentru functia de premier
Share |

Președintele USR, Dan Barna, a fost desemnat candidatul Alianței 2020 USR-PLUS la alegerile prezidențiale. Președintele PLUS, Dacian Cioloș, va fi candidat pentru funcția de premier, relatează Digi24.

Cele două formațiuni au decis să participe împreună la toate rundele de alegeri de anul acesta și de anul viitor – prezidențialele din 10 noiembrie, alegerile locale și alegerile parlamentare de anul viitor.

Vor fi mai multe metode prin care vor fi selectați candidații pentru alegerile locale și parlamentare, iar variantele vor fi supuse la vot.

Decizia a fost luată de echipele de negocieri ale celor două formațiuni. Urmează ca protocolul privind candidaturile să fie semnat de conducerea celor două partide.

Votul oficial ar urma să fie dat în aproximativ două săptămâni.

Dan Barna, după ce a fost desemnat candidat din partea USR, este candidatul USR-PLUS, iar funcția de prim-ministru potențial i-a revenit președintelui PLUS, Dacian Cioloș”, a spus la Digi24 Cristian Seidler, deputat USR.

Potrivit celor stabilite astăzi, pentru alegerile locale, candidații vor fi stabiliți fie prin negociere, fie se vor face alegeri preliminare. Pentru alegerile parlamentare, candidații se vor stabili fie prin negociere, fie prin sondaje.

„Când vorbim despre o funcție de primar, nu ai cum să ai paritate, e o singură persoană, fie de la USR, fie de la PLUS. Există localități în România în care fie USR, fie PLUS s-ar putea să nu aibă organizație locală sau o persoană disponibilă să candideze. Și atunci nu se pune problema unei negocieri, ci pur și simplu a disponibilității cuiva de a prelua candidatura respectivă. Se pune problema și de notorietate. Dacă o persoană are notorietate, acela va fi candidatul Alianței USR-PLUS”, a spus Cristian Seidler.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.