FB Promo
Cod rosu de inundatii in mai multe judete | Peste 500 de persoane evacuate, din cauza viiturilor, trafic rutier blocat | Comandament de Urgenta la Ministerul de Interne
Vizite: 804
30 iunie 2018
Cod rosu de inundatii in mai multe judete | Peste 500 de persoane evacuate, din cauza viiturilor, trafic rutier blocat | Comandament de Urgenta la Ministerul de Interne
Cod rosu de inundatii in mai multe judete | Peste 500 de persoane evacuate, din cauza viiturilor, trafic rutier blocat | Comandament de Urgenta la Ministerul de Interne
Share |
Peste 500 de persoane au fost evacuate preventiv ori s-au autoevacuat, fiind cazate în spații ale administrațiilor locale sau la rude și prieteni ca urmare a vremii nefavorabile, anunță Ministerul de Interne,
sâmbătă, într-un comunicat.

"Angajații Ministerului Afacerilor Interne continuă misiunile pentru sprijinirea populației din zonele afectate de ploi și pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice. Până la această oră s-a intervenit pentru salvarea/evacuarea preventivă a peste 500 de persoane. Începând din această dimineață, personalul Ministerului Afacerilor Interne acționează în 72 de localități din 16 județe (Alba, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iași, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman și Vrancea)", preacizează MAI în comunicat.

"Pe parcursul acestei zile, până în prezent, au fost emise 4 atenționări de fenomene meteorologice periculoase imediate tip Cod Galben ce au vizat averse de ploaie, intensificări ale vântului ce pot lua aspecte de vijelie, descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni pentru 6 județe (Constanța, Caraș Severin, Dolj, Hunedoara, Mehedinți, Tulcea) și 2 avertizări de fenomene hidrologice periculoase imediate Cod Roșu ce vizează scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații și creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol pentru râuri din 5 județe (Brașov, Bacău, Covasna, Harghita, Neamț)", amintește sursa citată, potrivit Agerpres.

Totodată, traficul rutier este afectat pe zece drumuri naționale și șase drumuri județene. Traficul este întrerupt pe DN17B, pe raza comunei Poiana Teiului, județul Neamț, DN2N pe raza localității Jitia și DN2L, pe raza localității Soveja, în județul Vrancea și pe DN11B, în zona localității Cașinu Nou din județul Harghita. De asemenea, circulația este blocată pe drumurile județene 174 A, din județul Suceava, 252 B, județul Bacău și 124 în județul Harghita.
 

Potrivit MAI, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) continuă transferul de tehnică și forțe din județele care nu sunt sub avertizare meteorologică și hidrologică în zonele afectate.
 

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.