FB Promo
Alianta Vestului | Timisoara, Cluj-Napoca, Arad, Oradea si Deva
Vizite: 1110
12 decembrie 2018
Alianta Vestului | Timisoara, Cluj-Napoca, Arad, Oradea si Deva
Alianta Vestului | Timisoara, Cluj-Napoca, Arad, Oradea si Deva
Share |

După Timișoara, Cluj-Napoca, Arad și Oradea, un al cincilea oraș - Deva - va adera la "Alianța Vestului", a anunțat primarul Devei, Florin Oancea. El spune că a fi într-o astfel de structură va însemna oportunități mult mai mari pentru municipiu. Anunțul are loc la o zi de la apelul primarului Timișoarei, Nicolae Robu, către edilii care vor să se alăture alianței: "Să înțeleagă un lucru - dacă acum ne-am înmulți în asociație, peste noapte, pripit, am compromite această idee, pentru că lumea vrea să vadă rezultate concrete cât mai repede", relateaza HotNews.

Primarul Devei a făcut acest anunț miercuri, pe Facebook, precizând că a vorbit cu edilul din Oradea, Ilie Bolojan, iar Deva va intra în Alianța Vestului în prima parte a anului 2019.
 
"Această alianță înseamnă multe avantaje pentru Deva, un oraș cu 70.000 de locuitori. Sunt proiecte comune, dar nu chiar toate comune, însă pentru noi în exercițiul bugetar 2021 - 2027 a fi într-o astfel de alianță înseamnă oportunități mult mai mari pentru municipiul Deva de a accesa fonduri europene”, a declarat Oancea.
 
El spune că un oraș nu se poate dezvolta ca o insulă urbană, iar devenii vor simți avantajele intrării orașului într-o astfel de alianță.
 
”În primul rând, avem nevoie de interconectivitate, de rețele de drumuri, de căi ferate. Fiind interconectate aceste localități și Deva are aceasta oportunitate prin culoarul pan-european al autostrăzii, prin linia ferată de mare viteză, suntem alături de celelalte orașe mari și împreună putem să ne dezvoltăm. Sunt facilități care țin de timpii de deplasare. Nu mai discutăm de distanța în kilometri, ci de distanța în timp. Or toate aceste lucruri impun și Deva în aceste proiecte, iar cetățenii pot beneficia”, a afirmat Oancea.
 

El a mai spus că și orașele Reșița și Târgu Jiu doresc să se înscrie în Alianța Vestului.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.