FB Promo
Accident aviatic la `Suceava Air Show 2018` - VIDEO | Un pilot din Bucuresti decedat si pilotul Sorin Bochis din Timisoara este in coma
Vizite: 993
4 august 2018
Accident aviatic la `Suceava Air Show 2018` - VIDEO | Un pilot din Bucuresti decedat si pilotul Sorin Bochis din Timisoara este in coma
Accident aviatic la `Suceava Air Show 2018` - VIDEO | Un pilot din Bucuresti decedat si pilotul Sorin Bochis din Timisoara este in coma
Share |

Cel de-al doilea pilot implicat în accidentul aviatic ce a avut loc sâmbătă, pe timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localității Frătăuții Vechi din județul Suceava, se află în comă, el urmând să fie dus cu un elicopter SMURD la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, a declarat, pentru Agerpres, prof.univ.dr Diana Cimpoeșu, relateaza HotNews.

 

"Pacientul este în comă. El a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, contuzie toraco-abdominală, fractură de gambă. Este intubat ventilat mecanic și va fi adus cu elicopterul SMURD la Spitalul de Neurochirurgie din Iași", a declarat, pentru AGERPRES, prof.univ.dr Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași.

Pilotul rănit grav în accidentul aviatic din Suceava are 53 de ani și este din Timișoara. Sorin Bochiș, fiu de aviator, are peste 10.000 de ore de zbor, a zburat pe avioane supersonice și a locuit câțiva ani în America, de unde s-a întors după atentatele de la World Trade Center, transmite și Mediafax. 

Sorin Bochiș, pilotul rănit grav în accidentul aviatic din Suceava, are 53 de ani și este din Timișoara. Acesta lucrează ca pilot în cadrul unei mari companii aeriene, dar și în cadrul Clubului de Aviație Cioca din Timișoara, unde este și pilot de acrobații.  

De altfel, în ultimii ani, a participat la show-urile aviatice organizate de Aeroportul Internațional Timișoara. Sorin Bochiș a zburat încă din primii ani de viață, tatăl său fiind aviator. Pilotul timișorean declara, presei, în urmă cu patru ani, că are peste 10.000 de ore de zbor. Bochiș a luat primele lecții de zbor în anul 1981, la vârsta de 14 ani, iar la 22 de ani a absolvit Institutul de Aviație “Aurel Vlaicu” de la Boboca.  

Sorin Bochiș a lucrat ca pilot în Regimentul 93 aviație de vânătoare din Timișoara, unde a zburat pe avioane supersonice de luptă. De asemenea, a locuit câțiva ani în America, unde a zburat pe avioane civile și s-a întors în România după atentatele teroriste de la World Trade Center, din septembrie 2001.  

Sâmbătă, în timpul unui zbor de antrenament pentru „Suceava Air Show 2018”, avionul lui Sorin Bochiș s-a ciocnit de cel al unui alt pilot, din București, acesta din urmă fiind declarat decedat. Sorin Bochiș este rănit grav, fiind preluat de un elicopter SMURD pentru a fi dus la un spital din Iași.

În Suceava, sâmbătă după-amiază trebuia să fie organziat un show aerian pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit anunțului evenimentului, urmau să participe unii dintre cei mai buni piloți de acrobații aeriene din țară: profesioniști din elita Aeroclubului României, cu formația Hawks of Romania, Iacării Acrobați și pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobațiilor aeriene și multiplu campion mondial, piloții Asociației Bucovina Fly Club, precum și Valer Novac. Surpriza ediției din acest an era Formația ASALT, cu un spectacol aviatic de excepție cu două aeronave de înaltă acrobație „Skybolt of Romania”

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.