FB Promo
A murit Dumitru Comanescu, bucuresteanul de 111 ani, care a devenit cel mai batran barbat din lume
Vizite: 2139
29 mai 2020
A murit Dumitru Comanescu, bucuresteanul de 111 ani, care a devenit cel mai batran barbat din lume
A murit Dumitru Comanescu, bucuresteanul de 111 ani, care a devenit cel mai batran barbat din lume
Share |

Update: Dumitru Comanescu, romanul care in urma cu o luna era declarat cel mai batran barbat din lume, s-a stins din viata sambata dimineata la 111 ani si 231 de zile.

Anuntul a fost facut de Centrul pentru Seniori al Municicpiului Bucuresti.

Regretam nespus trecerea in nefiinta a domnului Dumitru Comanescu, care a avut loc in aceasta dimineata! (…) Ne-am bucurat de faptul ca domnul Dumitru Comanescu a fost beneficiarul proiectului „Vieti centenare”, ca a fost distins cu titlul de Cel mai Varstnic Cetatean al Municipiului Bucuresti si, in urma cu o luna, declarat cel mai varstnic barbat in viata, din lume” – a declarat, potrivit comunicatului, directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, Alexandra Dobre.

Dumitru Comanescu s-a nascut in 8 noiembrie 1908 in satul Provita de Jos din judetul Prahova. Dumitru Comanescu a fost mai intai student al Facultatii de Matematica, unde l-a avut ca profesor pe unul dintre cei mai marti matematicieni ai lumii, Gheorghe Titeica. A absolvit facultatea nu a ramas in domeniu si si-a gasit adevarata vocatie in studiul plantelor.

A lucrat ca inginer agronom si fitopatolog, fiind discipolul lui Gheorghe Ionescu Sisesti, fondatorul Institutului de Cercetari Agronomice.

La 86 de ani cand s-a organizat la Bucuresti un concurs pentru experti agricoli, Dumitru Comanescu a obtinut locul 5 pe tara, asa incat si-a prelungit activitatea.

Romanul a devenit cel mai in varsta barbat din lume dupa ce britanicul Bob Weighton, care detinea acest titlu, a murit pe 28 mai, la varsta de 112 ani.


Un român a devenit cel mai bătrân bărbat din lume după ce britanicul Bob Weighton, care deținea acest titlu, a murit joi, la vârsta de 112 ani. Dumitru Comănescu are 111 ani și șase luni și trăiește în București, relateaza HotNews.

Potrivit Centrului pentru Seniori, Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Provița de Jos, comuna Drăgăneasa, județul Prahova. A fost inginer agronom și unul dintre cei mai valoroși fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești.

Inițial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroși matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Țițeica, pentru ca apoi să își găsească vocația în domeniul cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 și a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. La 86 de ani când s-a organizat la București un concurs pentru experți agricoli, Dumitru Comănescu a obținut locul 5 pe țară, așa încât și-a prelungit activitatea.

La începutul anului, Guinness World Records stabilea că primii trei cei mai vârstnici bărbați în viață ai Planetei erau japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907), britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908) și românul Dumitru Comănescu. Primii doi au decedat între timp.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.