FB Promo
Ursula von der Leyen a decis sa locuiasca in biroul sau din Comisia Europeana pentru a evita traficul din Bruxelles
Vizite: 894
3 octombrie 2019
Ursula von der Leyen a decis sa locuiasca in biroul sau din Comisia Europeana pentru a evita traficul din Bruxelles
Ursula von der Leyen a decis sa locuiasca in biroul sau din Comisia Europeana pentru a evita traficul din Bruxelles
Share |

Președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în vârstă de 60 de ani, a decis să îi fie amenajată o cameră lângă biroul său de la al 13-lea etaj al clădirii Berlaymont, sediul executivului comunitar de la Bruxelles, au confirmat joi serviciile sale pentru AFP.

"Putem confirma că doamna Von der Leyen a cerut să îi fie amenajat un spațiu de locuit într-o cameră de circa 25 de metri pătrați lângă biroul său pentru nopțile petrecute la Bruxelles", au explicat colaboratorii săi, confirmând o informație a cotidianului german Die Welt.

Von der Leyen urmează să își preia funcțiile la 1 noiembrie. "Reședința sa va fi la Hanovra", au precizat colaboratorii săi.

"Ea a decis să îi fie amenajat acest spațiu mic în clădirea securizată a Comisiei, mai degrabă decât să ia un apartament sau să se instaleze într-un hotel. În afară de securitate, această alegere are un avantaj practic, pentru că evită astfel incovenientele traficului din Bruxelles", au subliniat sursele citate și preluate de Agerpres.

Predecesorul său, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, în vârstă de 64 de ani, și-a păstrat de asemenea reședința din Luxemburg și a ales "să închirieze un apartament de 50 de metri pătrați într-un hotel cu 3.250 de euro pe lună", a precizat el într-un interviu pentru Bild am Sonntag.

"Președintele Comisiei nu are o locuință de serviciu", a reamintit el cu această ocazie. "Nici Donald Tusk (președintele Consiliului European) nu are o locuință de serviciu", a adăugat el.

"Dar secretarul general al NATO locuiește într-un castel în care ne invită uneori pentru a ne relaxa. Toți ambasadorii au de asemenea câte o reședință, și cunosc mulți", a mai subliniat el. "Funcția de președinte al Comisiei Europene este un loc de muncă ce îți ocupă 18 ore pe zi", a insistat Juncker.

Salariul este consistent: 27.903,32 de euro brut pe lună (taxele se ridică până la 45%), la care se adaugă în fiecare lună o indemnizație de cazare de 4.185,50 de euro și una pentru cheltuieli de 1.418,07 euro.

În caz că are și un copil în grijă, președintele Comisiei primește un supliment de 410,11 euro și o alocație școlară de 100,18 euro.

Ursula von der Leyen este mamă a șapte copii născuți între 1987 și 1999.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.