FB Promo
Ursula von der Leyen: Nivelul de risc privind coronavirusul in UE a trecut de la moderat la ridicat
Vizite: 1191
2 martie 2020
Ursula von der Leyen: Nivelul de risc privind coronavirusul in UE a trecut de la moderat la ridicat
Ursula von der Leyen: Nivelul de risc privind coronavirusul in UE a trecut de la moderat la ridicat
Share |

Nivelul de risc privind coronavirusul în Uniunea Europeană a trecut de la moderat la ridicat, a declarat luni președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Digi24.

Centrul european pentru controlul și prevenirea bolilor infecțioase (ECDC) ''a anunțat astăzi (luni) că nivelul de risc a fost adus de la moderat la ridicat pentru locuitorii din Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, virusul continuă să se propage'', a afirmat Von der Leyen într-o conferință de presă alături de comisarii europeni Janez Lenarcic (gestionarea crizelor), Stella Kyriakides (sănătate și siguranță alimentară), Ylva Johansson (afaceri interne), Adina Vălean (transporturi) și Paolo Gentiloni (economie).

La rândul său, comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides a afirmat că până în dimineața zilei de luni, 2 martie, 38 de cetățeni ai UE au murit din cauza coronavirusului, scrie Agerpres.

Ea a adăugat că până în prezent au fost confirmate 2.100 de cazuri de coronavirus în 18 state membre ale Uniunii Europene. 

De partea sa, comisarul european Ylva Johansson a precizat că nu există semnale că statele UE doresc să introducă controale frontaliere interne ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Comisarul european Paolo Gentiloni a menționat că este prematur să se măsoare impactul economic al epidemiei de coronavirus, dar a precizat că Uniunea Europeană este pregătită să folosească toate opțiunile de politică pentru a salvgarda creșterea economică în fața riscurilor care decurg din actuala criză cauzată de coronavirus.

Potrivit reprezentantului CE, un răspuns fiscal coordonat la coronavirus trebuie să fie dat la momentul oportun, Gentiloni precizând că va analiza cererile pentru o flexibilitate fiscală în acest context. El a adăugat că importurile europene de materii prime dinspre China înregistrează o scădere.

Sursa: Digi24
Foto: Getty Images
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.