FB Promo
SUA au potentialul de a deveni noul epicentru al pandemiei
Vizite: 1519
24 martie 2020
SUA au potentialul de a deveni noul epicentru al pandemiei
SUA au potentialul de a deveni noul epicentru al pandemiei
Share |

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) constată o "foarte mare accelerare" a numărului de infectări cu noul coronavirus în Statele Unite, care au potențialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, a indicat marți purtătoarea de cuvânt a organizației, Margaret Harris, informează Agerpres, relateaza Digi24.

În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa și SUA, a declarat Margaret Harris în fața presei. Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, a menționat ea.

Întrebată dacă SUA au devenit noul epicentru al pandemiei, Margaret Harris a spus: "Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Așadar, există acest potențial".

SUA "au o foarte mare epidemie și o epidemie care crește în intensitate", a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Per ansamblu, pandemia se accelerează, Margaret Harris menționând că, la nivel global, se așteaptă la o creștere substanțială a numărului de contaminări și de decese față de cifrele actuale, 334.981, respectiv 14.510.

Președintele american Donald Trump a recunoscut marți, într-o postare pe Twitter, dificultățile de procurare a materialelor medicale cruciale în contextul epidemiei, notând că "piața mondială ... a înnebunit" și că guvernului federal "nu îi este ușor" să ajute statele americane să obțină măști de protecție și aparate de ventilație.

Sursa: Digi24
Foto: Profimedia
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.