FB Promo
Romanii fac plangeri la Comisia Europeana pentru votul din diaspora
Vizite: 596
30 mai 2019
Romanii fac plangeri la Comisia Europeana pentru votul din diaspora
Romanii fac plangeri la Comisia Europeana pentru votul din diaspora
Share |

Românii din diaspora care nu au reușit să voteze fac plângeri la Comisia Europeană pentru că li s-a încălcat dreptul de a alege. Două tinere din România care lucrează la Bruxelles au descoperit un formular pe site-ul Comisiei Europene și au depus deja plângere. Una dintre ele a povestit pentru Digi24 cum a trăit ziua votului pentru Parlamentul European, relatează Digi 24

 „Colega mea mi-a spus, uite, eu am făcut plângere, nici nu știam că există. Am zis, wow, dă-mi și mie, am făcut și eu și apoi am încercat să împrăștii asta peste tot, și pe Facebook, și cu oamenii cu care am stat la coadă patru, cinci ore. 

Când ajungi acolo și vezi coada, te demoralizezi, zici mai bine nu veneam, ce-i cu Guvernul asta, ce-i cu organizarea asta? Dar în timp ce stai la coadă... efectiv ne îmbărbătam, făceam glume, dar vedeam și oameni mai în vârstă ca mine care stăteau. 

La un moment dat am văzut o doamnă care semăna cu mama mea și era în spatele meu și o vedeam cum a stat sprijinită, de pe un picior pe celălalt, și am zis că dacă doamna poate și eu trebuie să pot. 
Guvernul României, ca unitate, e de vină. Este evident că nu au vrut, deși opoziția le-a cerut să prelungească programul, nu au vrut.

Eu nu mă aștept prin solicitarea pe care am făcut-o chiar să primesc un răspuns sau să se rezolve ceva concret, dar vrem să tragem un semnal de alarmă, măcar reporterii sunt foarte interesați că noi am stat la coadă să votăm, pe când cetățenii celorlalte state europene nu au stat la coadă”, a declarat pentru Digi24 Corina Farcaș, o româncă stabilită în Belgia.

Sursa: Digi 24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.