FB Promo
Romanii din diaspora pot vota la alegerile europarlamentare in 441 de sectii de votare in 26 mai 2019
Vizite: 692
27 aprilie 2019
Romanii din diaspora pot vota la alegerile europarlamentare in 441 de sectii de votare in 26 mai 2019
Romanii din diaspora pot vota la alegerile europarlamentare in 441 de sectii de votare in 26 mai 2019
Share |

Românii din diaspora pot vota la europarlamentare în 441 de secții deschise în afara țării, arată ordinul ministrului român de Externe, Teodor Meleșcanu, publicat, joi, în Monitorul Oficial, relateaza Digi 24.

La acest scrutin, sunt organizate un număr record de secții de votare, arată Ministerul Afacerilor Externe, prin comparație cu alegerile anterioare pentru Parlamentul European - 2014, 2009 - când au fost deschise 190 de secții.

Prin respectivul ordin este stabilită „numerotarea secțiilor de votare din străinătate pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019”, se arată în Monitorul Oficial.

Astfel, cele mai multe secții de votare pentru europarlamentare sunt în Italia - 76, dintre care 5 la Roma. În Spania vor fi deschise 50 de secții de votare, în timp ce în Germania vor fi 25.

În Israel, românii din străinătate au la dispoziție patru secții de votare: două la Tel Aviv, una la Ierusalim și una în Haifa.

În Republica Moldova, potrivit ordinului de ministru, sunt deschise 36 de secții de votare, dintre care 12 la Chișinău.

În Irak, românii din străinătate pot vota la ambasadă, în Bagdad, sau la secția consulară din Erbil.

Spațiile în care vor fi organizate secțiile de votare pentru europarlamentarele din 26 mai sunt ambasade sau secții consulare ale României, dar și clădiri cu alte utilități.

Găsiți AICI lista tuturor secțiilor de votare din străinătate la alegerile europarlamentare din 26 mai

Lista secțiilor de votare a fost stabilită pe baza propunerilor misiunilor diplomatice ale României, care au ținut cont de consultările cu comunitățile românești din străinătate, de solicitările acestora de organizare a unor secții noi și de evaluarea modului în care s-au desfășurat procesele electorale anterioare în străinătate.

Potrivit legislației în vigoare, arată MAE, în cadrul acestui scrutin, cetățenii români care sunt înscriși în listele electorale ale altor state membre ale UE pot să-și exercite dreptul de vot pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European numai după ce aceștia dau o declarație pe propria răspundere potrivit căreia nu și-au exercitat dreptul de vot la același scrutin pentru membrii în Parlamentul European din statul membru al UE în ale cărui liste electorale este înscris.

Pentru a își exercita dreptul la vot, cetățenii români trebuie să dețină un act de identitate românesc valabil.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.