FB Promo
Premiera in Europa: Ursula von der Leyen a fost validata de Parlamentul European la sefia Comisiei Europene, devenind prima femeie care obtine aceasta functie
Vizite: 664
16 iulie 2019
Premiera in Europa: Ursula von der Leyen a fost validata de Parlamentul European la sefia Comisiei Europene, devenind prima femeie care obtine aceasta functie
Premiera in Europa: Ursula von der Leyen a fost validata de Parlamentul European la sefia Comisiei Europene, devenind prima femeie care obtine aceasta functie
Share |

Ursula von der Leyen a devenit oficial prima femeie care ocupă funcția de președinte al Comisiei Europene, după ce aceasta a obținut 383 de voturi ”pentru”, un vot strâns, având în vedere că trebuia să adune cel puțin 374 de voturi. Victoria ei vine la puțin timp după ce grupul socialiștilor a anunțat pe Twitter că o va susține, relatează Hotnews.

 Ursula von der Leyen a fost validată de Parlamentul European cu 383 voturi ”pentru”.

Grupul social-democraților (154 de aleși), a doua cea mai mare familie politică din Parlament, a anunțat că o susține pe germanca Ursula von der Leyen.

 ”După o decizie luată în cadrul unei reuniuni de grup, o vom sprijni pe von der Leyen”, a scris grupul S&D pe contul de Twitter.

De asemenea, Partidul Popular European (PPE), formațiunea de dreapta din care ea face parte și care constituie principala forță din PE, cu 182 de aleși, a promis că o va vota.

ca Ursula von der Leyen să obțină votul Parlamentului European, precizând că așteaptă de la ea o conducere pro-europeană, care să țină cont de așteptările cetățenilor europeni. ”Europa nu este doar o administrație, ci o ambiție a cetățenilor europeni”, a spus Cioloș.

Cine este von der Leyen

 În vârstă de 60 de ani, conservatoare, Ursula von der Leyen a condus ministerul german al apărării din 2013, iar anterior a ocupat funcția de ministru al muncii. Este un aliat al cancelarului Angela Merkel, fiind singurul ministru care a făcut parte din toate guvernele conduse de aceasta din 2005 și până acum.

 Von der Leyen s-a confruntat și cu scandaluri la șefia Ministerului Apărării: echipamente învechite, subfinanțări, experți plătiți prea mult. Potrivit unui sondaj recent al cotidianului Bild, aceasta este considerată drept unul dintre cei mai puțin competenți miniștri din guvern.

 Pe de altă parte, aceasta a pus capăt tradiției onorurilor făcute ofițerilor care l-au servit pe Hitler, precum generalul Erwin Rommel, cunoscut pentru campania sa din Africa de Nord în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și poreclit ”Vulpea Deșertului”. Ursula Von der Leyen s-a născut și a crescut la Ixelles, Bruxelles, a studiat la Londra și vorbește fluent limbile germană, engleză și franceză. Este medic de formație și are 7 copii.

Sursa: HotNews
Foto: Flickr/ Archive: U.S. Secretary of Defense
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.