FB Promo
Liderii statelor prezente la summitul G7 au fost de acord sa ajute la rezolvarea situatiei din Padurea Amazoniana
Vizite: 850
26 august 2019
Sateliții NASA arată că fumul de la incendiile din Amazon se întinde pe jumătate din continent
Sateliții NASA arată că fumul de la incendiile din Amazon se întinde pe jumătate din continent
Foto: Sateliții NASA arată că fumul de la incendiile din Amazon se întinde pe jumătate din continent
Share |

Liderii statelor prezente la summitul G7 au fost de acord că țările afectate de incendiile de vegetație din regiunea Amazoniană trebuie să primească ajutor cât mai repede posibil, a declarat duminică președintele francez Emmanuel Macron, relatează Digi 24.

„Sunt realizate contacte cu toate statele din regiune pentru a finaliza angajamente concrete din punct de vedere tehnic și financiar”, a declarat Macron, potrivit Mediafax.

Reîmpădurirea este de asemenea esențială, însă sunt luate în considerare „diferite rezultate” deoarece „totul depinde de statele din regiunea amazoniană”, a adăugat președintele francez.

Jair Bolsonaro este vizat de critici internaționale din cauza incendiilor care afectează Pădurea Amazoniană. Liderul brazilian, considerat un politician populist, este acuzat că a relaxat reglementările, facilitând defrișările.

Columbia va propune un pact regional pentru Amazonia în fața ONU

 Președintele columbian Ivan Duque a declarat că va prezenta o propunere privind un pact regional pentru conservarea Amazoniei la Adunarea Generală a ONU de la New York, în septembrie, în răspuns la incendiile care afectează „plămânul” planetei, relatează Agerpres.

„Vrem să creem un pact de conservare între țările care împărtășesc acest teritoriu amazonian”, a declarat șeful statului în satul indigen din Isla Ronda, în extremitatea sudică a țării, la granița cu Peru și Brazilia.

„În prezent nu avem o situație a incendiilor comparabilă cu cea din Brazilia, dar trebuie să ne ferim, iar această vizită este destinată să tragă un semnal de alarmă”, a adăugat Duque.

Înainte de a-și prezenta propunerea la ONU, președintele columbian de dreapta va prezenta acest pact în cadru consiliului de miniștri binațional pe care îl va ține marțea viitoare cu omologul său peruan, Martin Vizcarra la Pucallpa (centru-estul Peru).

Ivan Duque a lansat deja sâmbătă „un apel către comunitatea internațională pentru a înțelege că pe lângă discursuri sunt necesare resurse și sprijin științific pentru a păstra plămânul amazonian”.

După o convorbire telefonică cu președintele brazilian Jair Bolsonaro, Duque a precizat că fondurile vor fi de asemenea folosite pentru combaterea criminalității transnaționale legate de traficul de specii în 'plămânul planetei'.

În afară de Columbia și Brazilia, pădurea amazoniană se întinde în Peru, Bolivia, Venezuela, Guyana, Guyana franceză, Surinam și Ecuador.

Sursa: Digi 24
Foto: NASA
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.