FB Promo
La multi ani 2011, Revelionul sarbatoare pe intreaga planeta dar si in spatiu
Vizite: 4257
1 ianuarie 2011
La multi ani 2011, Revelionul sarbatoare pe intreaga planeta dar si in spatiu
La multi ani 2011, Revelionul sarbatoare pe intreaga planeta dar si in spatiu
Share |

Primii care au întâmpinat 2011, au  fost cei 5.000 de locuitori din statul insular Kiribati. Au urmat alte câteva țări din zona Pacificului, între care Noua Zeelandă, Fiji, Tonga și Australia.

Nici sărbătorile, nici zăpada nu au făcut uitate preocupările de securitate. În condițiile în care s-au înmulțit alertele privind posibile atacuri, mai ales din partea unor grupări extremiste legate de Al-Qaida, forțele de ordine au fost mobilizate peste tot, de la Moscova, unde au fost desfășurați 30.000 de polițiști, până în Franța, care a mobilizat pentru noaptea de Anul nou pe tot teritoriul țării 54.000 de trupe, transmite Agerpres, citând agențiile internaționale.

Insula Crăciunului sau Kiritimati, una din cele 33 de insulițe și atoli care fac parte din statul Kiribati, situată la 232 km nord de linia ecuatorială, a fost primul teritoriu populat la Terrei care a întâmpinat Noul an, la ora 10.00 GMT (8.00 ora României) .

Noua Zeelandă. Peste o oră a fost rândul celor din  Insulele Solomon, Noua Zeelandă și regatul Tonga să spună "La mulți ani 2011!"

insulele Samoa. Deși situate la vest de insula Crăciunului, insulele Samoa sunt ultimul punct de pe planetă care intră în 2011 și asta deoarece se află dincolo de linia internațională de schimbare a datei.

În Noua Zeelandă, Anul nou a fost întâmpinat cu focuri de artificii de mii de persoane care au ieșit pe străzi la Wellington și Auckland pentru a urmări cel mai mare spectacol pirotehnic de după intrarea în noul mileniu, potrivit autorităților.

Australia. La Sydney, 2011 și-a făcut intrarea la ora 13.00 GMT (11.00 ora României) tot cu tradiționalele artificii, urmărite din stradă de peste 1.5 milioane de persoane.

Mii de oameni s-au adunat chiar din dimineață în piața Operei, unde a fost organizat vineri un spectacol estimat la peste 5 milioane de dolari.

Pentru focul de artificii de la Sydney s-au folosit 7000 de kilograme de explozibil, care au format o cascadă de foc roșu-alb, și peste 100.000 de efecte pirotehnice individuale.

Vietnam. Hanoi a participat anul acesta prima dată, oficial, la sărbătorirea Anului nou, cu un spectacol de lumini și muzică în jurul clădirii emblematice a Operei. În mod tradițional, Vietnamul sărbătorește Anul nou după calendarul lunar, care cade de această dată la 3 februarie.

Filipine
. Sărbătoarea revelionului a provocat deja, în Asia, primele victime, în Filipine aproape 250 de persoane au fost rănite în explozia unor petarde, înainte de miezul nopții.

Europa. În ciuda valului de frig care a provocat un haos în transporturi în ultimele săptămâni, peste 250.000 de persoane au participat, la Londra, pe malul Tamisei pentru a asculta celebrul orologiu Big Ben bătând ultimele secunde din anul 2010.

Milioane de petrecăreți s-au adunat la Coloseum, la Roma, la porțile Brandeburgului, la Berlin, sau pe Champs Elysees, la Paris.

Germania. La Berlin, o bătălie-gigant cu bulgări de zăpadă, la care s-a estimat ca ar participa 8.000 de "combatanți", la 1 ianuarie, a fost interzisă de teamă să nu degenereze.

SUA. La New York, unde s-au simțit din plin efectele severei furtuni de zăpadă ce a cuprins în ultimele zile ale anului nord-estul SUA, sute de mii de oameni vor ieși, ca de obicei, în Times Square pentru a asista la "numărătoarea inversă" spre 2011. Ninsorile continuă, în schimb, în centrul Statelor Unite.

India. La Mumbai, capitala economică a Indiei și scena, în noiembrie 2008, a unor sângeroase atentate islamiste, autoritățile au permis prelungirea până la ora 05.00 programul de la baruri și restaurante, dar au menținut interdicția de a sărbători pe vasele aflate în Golf.

ISS. Deasupra Pământului, cei cinci membri ai echipajului Stației spațiale internaționale vor avea ocazia să petreacă de nu mai puțin de 16 ori trecerea dintre ani.Potrivit centrului rus de control al zborurilor, astronauții au trecut prima dată în 2011 la ora 11.00 GMT (9.00 ora României), deasupra Kamceatkăi, iar ultima dată intră în noul an sâmbătă, la ora 10.00 GMT (8.00 ora României), scrie adevărul.ro.


Sursa: Agerpres
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.