FB Promo
Criza Greciei a luat sfarsit dupa 6 ore de discutii si negocieri | In ultimii 8 ani, Grecia a primit 273 de miliarde de euro de la creditorii sai
Vizite: 1079
22 iunie 2018
Criza Greciei a luat sfarsit dupa 6 ore de discutii si negocieri | In ultimii 8 ani, Grecia a primit 273 de miliarde de euro de la creditorii sai
Criza Greciei a luat sfarsit dupa 6 ore de discutii si negocieri | In ultimii 8 ani, Grecia a primit 273 de miliarde de euro de la creditorii sai
Share |

După 6 ore de discuții și negocieri duse în noaptea de joi spre vineri, a fost găsită în cele din urmă o cale pentru un acord privind ieșirea Greciei din programul internațional de ajutor, scrie presa internațională. Miniștrii de finanțe din zona euro au convenit, în noaptea trecută, asupra unui acord amplu care încheie opt ani de crize, măsuri de austeritate și programe de salvare a economiei elene. Acordul include o reducere majoră a datoriei grecești și va permite Atenei ieșirea de sub tutela creditorilor săi în 20 august pentru a re-începe să se finanțeze de pe piețele internaționale, după mulți ani de recesiune profundă și trei programe de ajutor derulate, relateaza HotNews.

"Criza greacă se termină aici, în această seară. Am ajuns în cele din urmă la capătul acestui drum atât de lung și atât de dificil. Este un moment istoric ", a declarat comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici. "Sunt fericit", a declarat la rândul lui ministrul grec de finanțe Euclid Tsakalotos. "Trebuie să ne asigurăm că poporul grec vede rezultate concrete", a adăugat el.
 
În opt ani, Grecia a beneficiat de mai mult de 273 de miliarde de euro de la creditorii săi, în cadrul celor trei programe de ajutor. În schimb, grecii au fost forțați să aplice câteva sute de reforme, adesea dureroase, mai ales cele destinate curățeniei în finanțele publice. Creșterea PIB a fost de 1,4% în 2017. Pentru acest an experții estimează o creșere a PIB de 1,9%, iar pentru 2019 de 2,3%. În același timp, Grecia are acum un excedent bugetar de 0,8%, după un deficit de 15,1% în 2009.
 
Sursa: HottNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.