FB Promo
Comisia Europeana va propune un nou proiect de buget multianual pentru a face fata crizei coronavirus
Vizite: 1466
29 martie 2020
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen
Foto: Ursula von der Leyen
Share |

Comisia Europeană va propune un nou proiect de buget multianual al UE pentru a face față consecințelor economice ale pandemiei de coronavirus, a anunțat sâmbătă președinta executivului european, Ursula von der Leyen, notează AFP, citată de Agerpres, relateaza Hotnews.

În urmă cu peste o lună, la 21 februarie, liderii celor 27 de țări ale UE au eșuat să ajungă la o înțelegere asupra bugetului Uniunii în următorii șapte ani (între 2021 și 2027), atât în ce privește valoarea lui totală, cât și repartiția cheltuielilor (de la agricultură la domeniul digital, de la apărare la migrație).

Discuțiile urmau să continue, dar între timp pandemia de coronavirus s-a răspândit în Europa, care totalizează în prezent două treimi din decesele la nivel mondial - 21.334 de morți pentru 351.877 cazuri -, bulversând prioritățile liderilor Uniunii.

"Pentru asigurarea relansării economice, Comisia va propune schimbări în proiectul de buget multianual pentru a face față consecințelor crizei coronavirusului", a afirmat Ursula von der Leyen într-un comunicat. "Acesta va include un plan de relansare care va garanta menținerea coeziunii în cadrul Uniunii prin solidaritate și responsabilitate", a adăugat ea.

"În situația actuală, președinta nu exclude nicio opțiune în limitele tratatului", potrivit comunicatului Comisiei. Joi, în cursul unui summit prin videoconferință, cei 27 de lideri al țărilor din UE nu au reușit să se înțeleagă asupra unei riposte economice comune puternice în fața crizei sanitare fără precedent care foarte probabil va arunca Europa și lumea întreagă în recesiune în acest an.

După summit, cei 27 de șefi de stat sau de guvern au dat un termen de două săptămâni miniștrilor de finanțe din zona euro pentru a face propuneri și a găsi o soluție adecvată la urgența gravă în care se află toate țările. "Comisia va participa la aceste discuții și este pregătită să își ofere ajutorul, dacă este sprijinită de zona euro", a explicat Ursula von der Leyen.

Sursa: HotNews
Foto: Parlamentul European
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.