FB Promo
Bugetul de 168,3 miliarde de euro propus de comisia europeana se concentreaza pe locurile de munca si cresterea economica
Vizite: 684
6 iunie 2019
Bugetul de 168,3 miliarde de euro propus de comisia europeana se concentreaza pe locurile de munca si cresterea economica
Bugetul de 168,3 miliarde de euro propus de comisia europeana se concentreaza pe locurile de munca si cresterea economica
Share |

Comisia Europeană a propus miercuri un buget al Uniunii Europene în valoare de 168,3 miliarde de euro pentru 2020, obiectivul fiind creșterea competitivității economiei europene și promovarea solidarității și a securității în UE și dincolo de granițele acesteia, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, relatează Agerpres

Este cel de-al șaptelea și ultimul buget din cadrul actualului buget pe termen lung al UE pentru perioada 2014-2020 și se înscrie în limitele prevăzute de acesta. A fost conceput astfel încât să optimizeze finanțarea programelor existente și a noilor inițiative, dar și să stimuleze valoarea adăugată europeană în conformitate cu prioritățile Comisiei Juncker.

Conform propunerii Executivului comunitar, banii din bugetul pentru 2020 vor fi direcționați către următoarele domenii prioritare: economia competitivă și tineretul, consolidarea securității și a solidarității, în UE și dincolo de granițele acesteia, și schimbările climatice.

Un procentaj de 21% din bugetul total propus pentru 2020 va fi destinat combaterii schimbărilor climatice. Acest lucru este în concordanță cu obiectivul ambițios de a cheltui 20% din bugetul actual pe termen lung al UE pentru activități care combat schimbările climatice.

Cele peste 83 de miliarde de euro în credite de angajament vor stimula creșterea economică și regiunile europene și vor sprijini tineretul. Din acestea, 13,2 miliarde de euro se alocă pentru cercetare și inovare în întreaga Europă în cadrul programului Orizont 2020, 2,8 miliarde de euro pentru educație în cadrul programului Erasmus+, 117 milioane de euro pentru inițiativa "Locuri de muncă pentru tineri", cu scopul de a sprijini tinerii care locuiesc în regiuni în care rata șomajului în rândul acestei categorii este ridicată (finanțarea totală alocată acestei inițiative în perioada 2014-2020 atingând astfel 4,5 miliarde de euro).

De asemenea, sunt alocați 1,2 miliarde de euro pentru sistemul european global de navigație prin satelit Galileo și 255 de milioane de euro pentru Programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării (EDIDP), cu scopul de a stimula întreprinderile europene să colaboreze pentru a dezvolta produse și tehnologii de apărare. EDIDP oferă posibilitatea de a testa cooperarea în domeniul apărării la nivelul UE în cadrul perioadei bugetare curente, până la crearea unui veritabil Fond european de apărare în 2021.

Garantarea faptului ca fiecare euro din bugetul UE creează o valoare adăugată pentru cetățenii UE reprezintă o prioritate-cheie pentru Comisie. Acest lucru reprezintă, de asemenea, un obiectiv esențial al propunerii Comisiei pentru următorul buget pe termen lung al UE aferent perioadei 2021-2027, se arată în comunicatul executivului comunitar.

Sursa: Agerpres
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.