FB Promo
Avionul de pasageri Boeing a fost doborat de rachetele iraniene
Vizite: 810
12 ianuarie 2020
Fosta carlinga a Boeingului ce efectua Zborul 752
Fosta carlinga a Boeingului ce efectua Zborul 752
Foto: Fosta carlinga a Boeingului ce efectua Zborul 752
Share |

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Apărare și Securitate Naționala, a declarat pentru BBC că anchetatorii din țara sa au descoperit imediat dovezi concludente că avionul de pasageri Boeing a fost doborât de rachetele iraniene, una dintre ele explodând sub cabina piloților, relatează HotNews.

Fosta carlinga a Boeingului ce efectua Zborul 752

„Această fotografie arată partea în care avionul a fost lovit de prima rachetă. A lovit carlinga în zona inferioară. Considerăm că este o dovadă importantă, care explică în același timp de ce nu s-a auzit nimic din cabina piloților. Aceștia au murit instantaneu”, a declarat Oleksiy Danilov pentru BBC, preluat de Mediafax.

Acesta a adăugat că rămășițele avionului păstrează urme lăsate de rachete, indicând în fotografiile de pe telefonul său mobil găurile cauzate de șrapnel, precum și părți atribuite de investigatori ca aparținând rachetelor iraniene. Anchetatorii ucraineni au avut dovezi imediate despre adevărata cauză a prăbușirii, dar nu le-au putut face publice atunci.
 
În plus, Danilov a subliniat problema buldozerelor folosite de iranieni la locul prăbușirii, care a îngreunat ancheta specialiștilor trimiși de Ucraina. A mai spus că investigația a scos la iveală imediat adevărul celor întâmplate, însă nu au putut face informațiile publice atunci, întrucât aveau nevoie să mențină accesul echipei la fața locului. „Iranul este o țară dificilă și ne-am temut că ne vor trimite specialiștii acasă.”
 
De ce și-a recunoscut Iranul vina?

 

După ce au refuzat inițial să își asume responsabilitatea pentru incident, autoritățile de la Teheran au recunoscut că zborul PS-752 al Ukraine International Airlines a fost doborât de rachete antiaeriene, lansate de Iran. Danilov a adăugat că Iranul nu a avut de ales în a-și recunoaște vina, dovezile fiind foarte clare și deja cunoscute unui număr mare de persoane.
Sursa: HotNews
Foto: Twitter
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.