FB Promo
Atacul terorist din Viena | Patru morti, sapte raniti in stare grava | Statul Islamic revendica atacul
Vizite: 1999
4 noiembrie 2020
Atacul terorist din Viena | Patru morti, sapte raniti in stare grava | Statul Islamic revendica atacul
Atacul terorist din Viena | Patru morti, sapte raniti in stare grava | Statul Islamic revendica atacul
Share |

Cel puțin 4 persoane au murit luni seara la Viena în urma unui atac terorist islamist: doi bărbați și două femei, care se aflau în centrul orașului, potrivit ultimelor informații citate de Reuters. Atacatorul islamist care a deschis focul în apropierea unei sinagoge a fost împușcat de autorități. Mai multe persoane sunt internate în spital, dintre care șapte sunt în stare gravă. Casa atacatorului a fost deja percheziționată, a transmis șeful poliției marți dimineață, într-o conferință de presă extraordinară. Ministrul de Interne, Karl Nehammer, a declarat că nu există dovezi în acest stadiu privind existența unui al doilea atacator, deși inițial s-a crezut că au fost mai mulți implicați în atentat, relateaza HotNews.

Statul Islamic a revendicat marți atacul din Viena de luni în care patru persoane au fost ucise, relatează Reuters, citând agenția de propagandă Amaq News.

Comunicatul ISIS este însoțit de o fotografie a unui bărbat cu barbă, pe nume ”Abu Dagnah Al-Albany”, și despre care spune că a atacat lumea în centrul Vienei înainte să fie ucis.


Originar din Macedonia de Nord, Kujtim Fejzulai, ucis luni seară de poliție, a fost condamnat în 2019 la 22 de luni de închisoare în Austria, pentru că a încercat să plece în Siria pentru a se alătura Statului Islamic, dar el a fost eliberat anticipat, a explicat ministrul de Interne, Karl Nehammer, în cadrul unei conferințe de presă.

Principalele informații confirmate de oficialii din poliție:

 • Patru persoane au murit în atacul de marți seara, șeful poliției, Franz Ruf, precizând că doi bărbați și o femeie au fost uciși. De asemenea, unul dintre atacatori a fost și el ucis de forțele de ordine.
 • Autoritățile nu au putut confirma dacă atacul a fost unul antisemit, dar au trasnmis că, fără niciun dubiu, este vorba despre un atac comis de persoane radicalizate. Anterior, ministrul de interne Karl Nehammer preciza că ”am asistat la un atac terorist islamist”.
 • A fost vorba despre cel puțin un atacator care a fost ucis de polițiști. Acesta purta o centură explozivă falsă.
 • Casa atacatorului ucis a fost percheziționată, însă autoritățile nu au spus ce anume au descoperit la fața locului.
 • Poliția a primit peste 20.000 de înregistrări video cu atacul.
 • Ministrul Nehammer a declarat: ”Austria este o democrație, construită pe baza libertății de expresie și a toleranței. Atacul de ieri este un atac la adresa acestor valori și o încercare inadecvată de a ne diviza. Nu vom ceda. Vor exista consecințe”.
 • ”În momentul de față credem că sunt mai mulți (atacatori). Dar investigăm orice pistă”, răspunde Ruf. ”Este încă dificil de spus cu certitudine dacă a fost unul sau mai mulți atacatori. Mulți martori sunt răniți, traumatizați. Trebuie să analizăm datele, și vă rugăm să înțelegeți că va dura ceva timp. În acest stadiu nu există un răspuns clar”, a mai spus Ruf.
 • Ruf confirmă că personal polițienesc suplimentar va fi detașat în Viena.
 • Ministrul de interne Karl Nehammer: „Poliția s-a asigurat ca atacatorul să fie rapid identificat. A existat o foarte scurtă perioadă de haos, după care toate zonele publice au fost ținute sub control. „Am început investigațiile. Ne vom concentra ca locuitorii Vienei să se simtă din nou în siguranță. Mulțumim poliției și tuturor partenerilor care au lucrat cu noi în aceste ore dificile.”

   
Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.