FB Promo
Aeroportul din Dubai: Pașapoartele de vaccinare sunt inevitabile
Vizite: 2059
16 mai 2021
Aeroportul din Dubai: Pașapoartele de vaccinare sunt inevitabile
Aeroportul din Dubai: Pașapoartele de vaccinare sunt inevitabile
Share |

Nu cred că există alternativă”, a spus el. Paul Griffiths spune că este nevoie de aceste documente pentru a mișca lucrurile din loc, dar pentru asta ar fi necesar un program credibil de vaccinare la nivel mondial. Oficialul spune că lumea are nevoie să revină la mobilitatea dinaintea pandemiei, în condiții de siguranță, relateaza Digi24.

Sunt însă voci care au criticat pașapoartele de vaccinare, spunând că sunt o formă de discriminare.

Organizația Mondială a Sănătății și Consiliul Mondial al Turismului se numără printre cei care se opun pașapoartelor de vaccinare pe fondul temerilor că vor crea o „societate pe două niveluri”.

Luna trecută, dr. Mike Ryan, reprezentant al OMS, și-a reiterat îngrijorarea cu privire la problemele etice din jurul pașapoartelor vaccinale.

„Trebuie regândite, mai ales într-o lume în care vaccinul este distribuit într-un mod atât de inechitabil”, a spus el.

În 2019, aeroportul din Dubai a fost tranzitat de peste 86 de milioane de oameni, o cifră record. Odată cu pandemia de coronavirus și miile de curse anulate, traficul s-a prăbușit cu 70 la sută, la aproape 26 de milioane de pasageri în 2020.

Griffiths dorește ca acest număr să crească din nou. „Trebuie să intrăm mai degrabă în etapa de gestionare a riscurilor, nu în cea de evitare a riscurilor”, a spus el.

Nu cred că lumea poate supraviețui fără această mobilitate mult mai mult timp, cu siguranță nu social și economic, dar putem înțelege de ce țările din întreaga lume sunt foarte conservatoare. Ultimul lucru pe care îl dorește orice politician este un val de infectări pe terenul său”, a mai spus directorul aeroportului din Dubai.

Sursa: Digi24
Foto: Profimedia Images
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.