FB Promo
A murit fostul presedinte american George H.W. Bush la varsta de 94 de ani | Drapelele americane in berna pentru 30 de zile la Casa Alba si la ambasadele SUA
Vizite: 1078
1 decembrie 2018
A murit fostul presedinte american George H.W. Bush la varsta de 94 de ani | Drapelele americane in berna pentru 30 de zile la Casa Alba si la ambasadele SUA
A murit fostul presedinte american George H.W. Bush la varsta de 94 de ani | Drapelele americane in berna pentru 30 de zile la Casa Alba si la ambasadele SUA
Share |

Fostul președinte american George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani, a anunțat, vineri seara târziu (potrivit orei locale), fiul său, de asemenea ex-președinte, George W. Bush, transmit AFP și EFE.

"'Jeb, Neil, Marvin, Doro și cu mine anunțăm cu tristețe că, după 94 de ani extraordinari, iubitul nostru tată a murit", a declarat George W. Bush, într-un comunicat publicat pe Twitter de un purtător de cuvânt al familiei.

"George H. W. Bush a fost un om de o mare noblețe și cel mai bun tată pe care un fiu sau o fiică și l-ar putea dori", continuă sursa citată.

George Herbert Walker Bush a fost cel de-al 41-lea președinte al SUA.

Mandatul său ca președinte al SUA, din 20 ianuarie 1989 până în 20 ianuarie 1993, a fost definit de politica externă. În timpul său, a căzut zidul Berlinului în noiembrie 1989, Statele Unite au invadat Panama în decembrie 1989, înlăturându-l de la putere pe generalul Manuel Noriega, iar în 1990 a izbucnit primul război din Golful Persic, odată cu invazia Kuweitului de către Irak, iar Uniunea Sovietică s-a dezintegrat.

După cum relata agenția EFE, pe 12 iunie anul acesta, el a devenit, la împlinirea vârstei de 94 de ani, cel mai longeviv fost lider american.

În ultimii ani, George H. W. Bush a fost spitalizat de mai multe ori din diferite cauze medicale. Totodată, în aprilie, el a suferit o grea lovitură odată cu pierderea soției, fosta primă doamnă Barbara Bush, cu care a fost căsătorit timp de 73 de ani.

Povestea familiei Bush este una dintre cele mai relevante din politica americană, ambii fii ai lui George H.W. Bush și Barbara deținând un rol important: George W.Bush a fost președinte al SUA între 2001 și 2009, iar Jeb Bush a fost guvernator al Floridei (1999-2007) și candidat la nominalizarea în campania prezidențială din 2016.

Trump a dispus, de asemenea, ca steagurile Statelor Unite să fie coborâte în bernă și pe clădirile publice, posturile militare și navele maritime în Statele Unite și pe teritoriile Statelor Unite, "în onoarea și ca omagiu adus memoriei președintelui George H.W. Bush, și ca o expresie a tristeții publice''.

"Președintele Bush a condus o mare viață americană, una care a combinat și a personificat două dintre cele mai mari virtuți ale Națiunii noastre: un spirit antreprenorial și un angajament față de serviciul public", a spus Trump.

"Țării noastre îi va fi foarte dor de exemplul său inspirator", a adăugat el.

Casa Albă a anunțat că Trump a decretat o zi de doliu național miercuri 5 decembrie și că va asista la funeraliile celui de-al 41-lea președinte al Statelor Unite, a căror dată nu a fost anunțată.

Sursa: Agerpres
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.