FB Promo
Ziua Internationala a Democratiei, marcata la Parlamentul European | Resurse ONLINE pentru o cultura a democratiei
Vizite: 1514
18 septembrie 2018
Ziua Internationala a Democratiei, marcata la Parlamentul European | Resurse ONLINE pentru o cultura a democratiei
Ziua Internationala a Democratiei, marcata la Parlamentul European | Resurse ONLINE pentru o cultura a democratiei
Share |

There can be no daily democracy without daily citizenship.

Democrația de zi cu zi nu poate exista fără o exercitare zilnică a cetățeniei.

Conferința "Conducerea UE pentru democrație" , ce marchează Ziua Internațională a Democrației, va avea loc la Parlamentul European, la Bruxelles, pe 18 septembrie.

Realizată în parteneriat cu diferite ONG-uri (Fundația Europeană pentru Democrație (FED), Rețeaua Europeană a Fundațiilor Politice (REFP), Parteneriatul European pentru Democrație (PED), Oficiul IDEA Internațional pentru Uniunea Europeană), cu Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă, conferința oferă cadrul pentru dialogul privind provocările actuale cu care se confruntă democrațiile, rolul social media în politică și modalitățile de avansare a democrației prin conducerea și angajamentul femeilor.

Participanții la Ziua Democrației includ lideri și practicieni care lucrează în domeniul sprijinirii democrației la Bruxelles și la nivel internațional, factori de decizie ai UE, organizații ale societății civile, cadre universitare, cercetători și cetățeni interesați.

Programul

Conferința va fi deschisă cu un mesaj video din partea șefului politicii externe a UE, Federica Mogherini, la ora 10.00 CEST. Va urma Stavros Lambrinidis, Reprezentantul Special al Uniunii Europene pentru Drepturile Omului.

Sesiunea de dimineață se va concentra pe rolul UE în susținerea democrației la nivel mondial, provocările interne și externe cu  cu care se confruntă conducerea UE și modalități de a îi include pe cetăţenii europeni, împiedicând astfel discursul populist.

Sesiunea de după-amiază va fi structurată în jurul a patru tematici:

  • Tehnologia și sfera publică în schimbare
  • Dezvoltarea democrației prin implicarea femeilor în conducere
  • Statul și viitorul democrației
  • Conferința va fi încheiată de foștii deputați europeni Veronique de Keyser și Edward McMillan-Scott.

Conferința va avea loc în clădirea Parlamentului, între orele 10.00 - 17.00.

Un program detaliat al evenimentului este disponibil aici.

Poate fi urmărită în direct aici.

Twitter: #DemocracyDay #EU4Democracy

Resurse ONLINE pentru o cetățenie activă 

un proiect Erasmus + derulat de Fundația Student Plus - Centrul Europe Direct Timișoara și partenerii

Începând cu toamna 2018, echipa proiectului ”Europarlamentar pentru o zi”, derulat prin programul Erasmus + Dialog structurat al UE, pune la dispoziția tinerilor participanți la proiect, dar și a tuturor părților interesate - cadre didactice, cetățeni de toate vârstele - un curs online pentru dezvoltarea competențelor pentru implicare civică.

Integrarea și utilizarea mijloacelor de comunicare digitală (Internetul, rețelele sociale, website-urile, telefoanele mobile), specifice societății actuale, în cadrul metodologiei pentru educație în rândul tinerilor, sunt esențiale pentru formarea unor cetățeni responsabili, orientați spre asigurarea bunăstării civice în ansamblu.

 Iată principalele capitole:

Citește mai mult:

Educația TA, o prioritate pentru Europa, un articol de Patricia Vanu, absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității de Vest din Timișoara

 

Sursa: Comunicat de presă al PE

 

Sursa: Fundatia Student Plus - Europe Direct Timisoara

Autor: EDIC Timisoara
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.