FB Promo
Conferinta de tineret a UE se incheie in Malta cu planuri concrete cu privire la modul in care permite tinerilor sa se angajeze intr-o Europa favorabila incluziunii
Vizite: 1768
29 martie 2017
Conferinta de tineret a UE se incheie in Malta cu planuri concrete cu privire la modul in care permite tinerilor sa se angajeze intr-o Europa favorabila incluziunii
Conferinta de tineret a UE se incheie in Malta cu planuri concrete cu privire la modul in care permite tinerilor sa se angajeze intr-o Europa favorabila incluziunii
Share |

Conferința EU Youth (care a avut loc în Malta, în perioada 20-23 martie), s-a încheiat cu un plan de implementare pentru a fi utilizat de către statele membre. Acesta va fi, deasemenea, prezentat Consiliului de Miniștri pentru tineret. Acesta este rezultatul final al unui proces de elaborare a politicilor de 18 luni, care a luat în considerare sugestiile făcute de mai mult de 65.000 de tineri europeni care au luat parte la procesul cunoscut sub numele Dialogul Structurat.

Conferința încheie ciclul al V-lea al Dialogului Structurat, un proces participativ inovator și unic, prin care tinerii contribuie la politica de tineret a UE. Pentru a consolida un dialog continuu între factorii politici și tineri, cele trei conferințe EU Youth ale ciclului Președinției Trio curente (Țările de Jos, Slovacia, Malta) s-a axat pe tema comună „Activarea tuturor tinerilor pentru a se angaje într-o Europă diversă, incluzivă și conectată: Pregătiți pentru viață, pregătiți pentru societate“. Rezultatul conferinței din Malta este un set de recomandări concrete, precum și un set de instrumente de punere în aplicare, care stabilește modul de a realiza participarea politică deplină a tineretului. Acestea includ:

- Organizarea festivalurilor de tineret pentru implicare europeană la nivel local și național

- Includerea unui capitol privind Lucrul cu tinerii și Spații pentru tineret în raportul de Tineret al Comisiei Europene

- Cursuri pentru deprinderi de viață în programa școlară

- Elaborarea de kituri de prim ajutor de sănătate psihică

Lista completă de recomandări al celui de-al V-lea ciclu al Dialogului Structurat

Carina Autengruber, președintele Comitetului European de Coordonare pentru Dialogul Structurat cu tinerii și vicepreședinte al Forumului European al Tineretului a spus:

 „Cu câteva zile înainte de Summit-ul de la Roma, în care liderii UE vor discuta despre «Viitorul Europei», la a 60-a aniversare a Uniunii Europene, este esențial să ne asigurăm că tinerii pot avea un cuvânt de spus în toate deciziile luate pentru ei. Aceasta este ceea ce dorim să realizăm prin Dialogul Structurat cu tinerii. Acum, că propunerile de politici concrete sunt pe masă, revine sarcina liderilor politici să răspundă: Dialogul Structurat poate fi un succes numai în cazul în care acesta conduce la o schimbare de politică.” 

 Planul de acțiune pentru implementare va fi finalizat și diseminat tuturor părților interesate relevante până la sfârșitul președinției malteză, în scopul creșterii capacității factorilor de decizie în implementarea recomandărilor. Pe lângă delegații de tineret și factorii de decizie politică, de asemenea, la Conferința UE de Tineret au fost vorbitori de nivel înalt, inclusiv Joseph Muscat, prim-ministrul maltez, Chris Agius, secretar parlamentar al Tineretului și Jens Nymand, director adjunct al Comisiei Europene DG Educație pentru Cultură. Precedând Summit-ul de la Roma care a avut loc în 25 martie, 25 de delegați au luat parte, de asemenea, la o experiență unică în cadrul conferinței: un brainstorming de 24 de ore privind viitorul Europei.

Context - despre Dialogul Structurat cu tineri

Dialogul structurat cu tinerii provine din cadrul reînnoit pentru cooperarea europeană în domeniul tineretului adoptat în 2009. De atunci, acest instrument de reflecție comun asupra dezvoltării politicii de tineret, care are menirea de a angaja în mod egal tinerii și factorii de decizie, a fost revizuită în mod repetat. Actuala echipă de președinție a Consiliului, Țările de Jos, Slovacia și Malta au decis să consolideze în continuare legătura dintre Dialogul Structurat și procesele care au loc în cadrul Consiliului. În trei conferințe succesive ale UE pentru tineret, reprezentanți ai tinerilor și factorii de decizie, împreună vor transforma cantitatea mare de informații primite de la tinerii din întreaga UE într-un set de propuneri concrete.

Sursa: Comunicat de presă Forumul European de Tineret

Resurse:  Recomandări comune de la al V-lea ciclu de Dialog Structurat Mai multe informații despre Dialogul Structurat

Sursa: Europe Direct Timisoara

Autor: EDIC
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.