FB Promo
Concursul național de proiecte europene în domeniul școlar “Made for Europe” – faza județeană
Vizite: 2921
28 martie 2017
Concursul național de proiecte europene în domeniul școlar “Made for Europe” – faza județeană
Concursul național de proiecte europene în domeniul școlar “Made for Europe” – faza județeană
Share |

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a organizat vineri, 24 martie 2017, faza județeană a concursului național “Made for Europe”. Concursul Național „Made for Europe” a fost gândit și desfășurat  pentru a facilita schimbul de bune practici și a transfera rezultatele bune obținute de elevi, profesori și instituțiile de învățământ prin intermediul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană. Acesta s-a desfășurat în paralel în mai multe județe din țară urmând ca în luna aprilie să aibă loc faza națională a concursului.

Ediția din 2017, are o încărcătură simbolică aparte. Anul 2017 marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educației și formării profesionale și 20 de ani de când unitățile de învățământ din România participă la aceste programe europene.

Valorizarea și promovarea experiențelor pozitive acumulate de unitățile de învățământ preuniversitar în derularea proiectelor finanțate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale a fost și scopul etapei județene a celei de-a XI-a ediție a Concursului Național „Made for Europe”, care a avut loc vineri, 24 martie 2017, laBiblioteca Universității Politehnica din Timișoara.

În concurs s-au înscris 10 proiecte provenind de la 7 unități de învățământ: Colegiul Tehnic ”Henri Coanda”, Colegiul Tehnic Valeriu Braniște Lugoj, Colegiul Tehnic Ion Mincu, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, Școala Gimnazială Pietroasa, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” Lugoj, Liceul Tehnologic Ioan Slavici.

Competiția s-a împărțit pe 4 categorii de concurs, în funcție de liniile proiectelor europene implementate, iar câștigătorii pe fiecare categorie au fost:

  1.     Mobilități Erasmus+ în domeniul VET: Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu
  2.     Mobilități Erasmus+ ale personalului didactic: Colegiul Tehnic Valeriu Braniște Lugoj
  3.     Erasmus+ proiecte de parteneriat strategic: Liceul Tehnologic Ioan Slavici
  4.     Parteneriate strategice Erasmus+ în domeniul VET: Colegiul Tehnic Valeriu Braniște Lugoj

Proiectele au fost selectate de către un juriu din care au făcut parte un cadru didactic, un reprezentant Junior Achievement Romania, un reprezentant al Consiliului Județean al Elevilor Timiș și un reprezentant al Centrului de informare Europe Direct Timișoara.

Cele mai bune echipe de proiect selectate de către toate Comisiile Județene vor reprezenta unitățile școlare la etapa națională care va fi organizată de Ministerul Educației Naționale și găzduită de Inspectoratul Județean Dolj în luna aprilie.

info: Ministerul Educației Naționale

Sursa: Europe Direct Timisoara

Autor: EDIC
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.