FB Promo
Alimente și acces la educație pentru 735.000 de sirieni din Turcia, prin ajutorul umanitar din partea UE
Vizite: 1973
9 martie 2016
Alimente și acces la educație pentru 735.000 de sirieni din Turcia, prin ajutorul umanitar din partea UE
Alimente și acces la educație pentru 735.000 de sirieni din Turcia, prin ajutorul umanitar din partea UE
Share |

Comisia Europeană a anunțat pe data de 4 martie a.c. prima alocare de fonduri pentru a activa “Facilitatea pentru refugiați pentru Turcia”, un fond de mai multe miliarde, care va sprijini proiectele de ajutor umanitar și dezvoltare pentru refugiații care sunt rezidenți în Turcia.

Din totalul de 95 de milioane de euro ale fondului, 40 de milioane € vor fi alocate Programului Alimentar Mondial al ONU, în timp ce 55 de milioane € vor merge spre educația copiilor din Turcia.

Contractul în valoare de 40 de milioane €, reprezintă prima colaborare a Comisiei Europene cu Programul alimentar mondial, care lucrează în strânsă cooperare cu Semiluna Roșie din Turcia, și este și primul contract de ajutor umanitar în cadrul “Facilității pentru refugiați pentru Turcia”. Este unul dintre cele mai mari contracte încheiate între Programul alimentar mondial și Departamentul pentru Ajutor Umanitar și Protecție Civilă a Comisiei Europene, ce este pus în aplicare într-o singură țară.

”Prin acest fond, 735.000 de refugiați sirieni vor avea asigurată hrana”, a declarat Christos Stylianides , comisarul pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor. Refugiații vor primi e-carduri care le permit să cumpere produse alimentare de la magazinele desemnate. Comisia Europeană colaborează îndeaproape cu autoritățile turcești, agențiile ONU și alți actori din domeniul umanitar pentru a răspunde nevoilor umanitare urgente ale celor mai vulnerabili refugiați. Programul alimentar mondial se numără printre principalii parteneri în răspunsul umanitar al Comisiei Europene, atât în ​​interiorul Siriei cât și în țările vecine.

Asistența de 55 milioane € este acordată ca finanțare de vecinătate și va permite ca 110 000 de copii sirieni aflați în Turcia să meargă la școală în anul școlar curent. Asistența va fi plătită UNICEF prin Fondul Regional al UE, ca răspuns la criza siriană.

De la izbucnirea crizei siriene, UE a sprijinit Turcia cu 350 de milioane €. Finanțarea furnizată prin ”Facilitatea pentru refugiați” va duce la o creștere semnificativă a asistența acordate de UE în această țară în următorii doi ani.

Sursa: Europe Direct Timisoara
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.