FB Promo
Recital Dinu Mihailescu - Concertul italian de J.S.Bach, Sonata Appasionata de L.van Beethoven si Sonata in si minor de Fr. Chopin - Festivalul Timisoara Muzicala 2010
Vizite: 3660
17 mai 2010
Recital Dinu Mihailescu - Festival Timisoara Muzicala 2010
Recital Dinu Mihailescu - Festival Timisoara Muzicala 2010
Foto: Recital Dinu Mihailescu - Festival Timisoara Muzicala 2010
Share |
Descendent al unei distinse familii timisorene de pianisti, Dinu Mihailescu a sustinut duminica un recital in festivalul Timisoara Muzicala. Bach, Beethoven si Chopin au fost alegerile sale pentru a-I ispiti pe melomani intr- seara friguroasa si ploioasa.

Se zice ca aschia nu sare departe de trunchi, dar si ca-I greu sa cresti  in umbra marilor copaci…Intre acestea doua, tanarul pianist Dinu Mihailescu pare a se fi descurcat excelent. Fiul Manuelei Iana-Mihailescu  si al lui Dragos Mihailescu, un cuplu pianistic  de elita in lumea romaneasca, a sustinut, duminica seara, un recital in cadrul Festivalului International Timisoara Muzicala.

Cei care au avut curajul de a infrunta vremea descurajanta si ploaia nemiloasa pentru a trece pragul salii Capitol, au placerea de a-l asculta cantand Concertul italian de J.S.Bach, Sonata Appasionata  de L.van Beethoven si Sonata in si minor de Fr. Chopin. Absolvent al Colegiului I.Vidu, unde a studiat cu prof. Maria Bodo, Dinu Mihailescu si-a continuat formarea muzicala la Universitatea de Muzica din Bucuresti, la clasa prof. Dr. Dana Borsan.

Acum, el este student la Haute Ecole de Musique din Geneva, unde il are profesor pe Dominique Weber. Cu un palmares impresionant, Dinu Mihailescu a sustinut recitalul in tara, dar si in strainatate, in Germania, SUA (New York – Sheperd Hall si Salisbury), la Geneva (chiar in sala Dinu Lipatti) si la Festivalul Millenium de la Lausanne.

Muzica in forma de para

Ca in familia Mihailescu pianul face muzica (si gloria!), o dovedeste si  mezinul familiei, Ioan, care a castigat recent premiul I al unei competitii internationale de pian. Manuela si Dragos Mihailescu vor fi amfitrioni in Timisoara Muzicala a Filarmonicii Banatul  in seara de marti 25 mai, cand vor sustine de la ora 20, in sala Capitol, un concert cameral.

Ei vor canta Trei piese in forma de para de E.Satie, Idile si Guerrille  de D.Dediu, Armenul ingerilor, al sfintilor, al cantecul pasarilor si, in partea a doua, Sonata pentru doua piane si percutie de B. Bartok, impreuna cu percutionistii Doru Roman si Nicolae Coman.

Sursa: agenda
Foto: Foto © fotosen.ro

Autor: Simona Donici
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.