FB Promo
Cum sa lucrezi pentru un lider in care nu crezi
Vizite: 2397
29 iunie 2018
Cum sa lucrezi pentru un lider in care nu crezi
Cum sa lucrezi pentru un lider in care nu crezi
Share |

Un lider nepotrivit nu trebuie să vă descurajeze

Este un adevăr trist că nu trebuie niciodată să te uiți departe să găsești pe cineva care lucrează pentru un lider în care nu crede. (Poate chiar tu ești.) Oamenii își pierd credința în lideri din mai multe motive: încredere înșelată, lipsă de încredere , sau pur și simplu dezacord.

Dacă lucrezi pentru un lider în care nu crezi, probabil că vei simți că drumul spre succes va fi deosebit de dificil. Majoritatea oamenilor vă vor spune să obțineți un alt loc de muncă - și dacă această opțiune este deschisă pentru dvs., merită să vă gândiți. Dar uneori nu ai de ales decât să stai unde ești, cel puțin pe termen scurt.

Asta nu înseamnă că trebuie să-ți pierzi speranța. Cred că cele mai dificile lupte și provocări ne fac să creștem cel mai mult. Când sunteți blocat într-o situație proastă, vă puteți angaja întotdeauna să învățați cât mai mult posibil din ea. Și este posibil să supraviețuiți și chiar să excelați sub o conducere incompatibilă. Iată câteva acțiuni pe care le puteți lua chiar dacă nu credeți în liderul dvs. și totuși doriți să reușiți:

Gândiți-vă la propriul scop

Într-o situație dificilă, este firesc să doriți să vă plângeți de ceilalți - în special de persoana de a cărei conducere depindeți. Dar când vă concentrați asupra altora, vă pierdeți perspectiva asupra voastră înșivă. Când vremurile devin dificile, intrați în eul vostru interior - fiți foarte clari în definirea a ceea ce doriți să realizați și a modului în care doriți să reușiți. Concentrați-vă pe voi înșivă în loc să vă uitați la ce este rău cu ceilalți.

Nu lăsați să devină ceva personal

Este greu să nu te emoționezi atunci când situațiile sunt dificile, dar nu trebuie să le lași să devină personale. Controlul propriilor emoții este o abilitate deosebit de importantă atunci când sunteți constant provocat. Este important să nu bârfești, să ataci sau să vorbești de rău pe șeful tău - se reflectă prost asupra ta și nu te face o figură mai simpatică. Dacă vă aflați într-o situație în care trebuie să vorbiți, făceți-o reală. Atacați numai ideile, niciodată oameni. Deveniți un burete. Învață cât de mult poți. Cred că putem învăța ceva de la toată lumea pe care o întâlnim și cu cât întâmplările sunt mai stresante și mai provocatoare, cu atât mai mult putem învăța din ele. Rămâneți deschis și vedeți ce puteți absorbi. Poate veți obține sau nu o mare înțelepciune, dar cu siguranță veți învăța ceva.

Preluați controlul acolo unde puteți

Când nu puteți controla ce se întâmplă, străduiți-vă să controlați modul în care răspundeți; acolo este puterea voastră.

Practicați empatia

Amintiți-vă că în spatele fiecărui comportament rău este o persoană cu motivații specifice pentru ceea ce face și o poveste care vă poate conduce la cine este acea persoana. Când puteți înțelege "de ce" –ul din spatele conducerii proaste, aceasta vă poate reduce frustrarea. Acceptați faptul că ar putea exista un motiv foarte uman în nefuncționarea conducerii pentru a vă exersa empatia.

Fă tot ce poți, indiferent de situație

În timp ce este posibil să visezi la următorul loc de muncă în fiecare zi, plecarea ta depinde în mare măsură de rezultatele pe care le poți arăta de la slujba pe care o ai acum. Chiar dacă șeful tău te face mizerabil, liderul tău te sabotează sau managerul tău te frustrează, interesul tău propriu-zis este să faci tot ce poți cât mai bine în situația în care te afli. Învață să te promovezi; muncesc din greu pentru a fi cel mai bun. Va fi ușor? Nu. Merită ? Categoric.

Fii discret

Rezistați impulsului de a spune sau de a face ceva ce nu veți mai putea repara. Odată ce sunteți perceput ca o influență negativă, este foarte dificil să schimbați această percepție. Deveniți un diplomat, deoarece discreția menține intactă integritatea oricărei persoane. Acțiunea tactică și comportamentul atent sunt de o importanță capitală.

Ridică-ți standardele

Îți câștigi dreptul de ai împinge pe alți către standarde mai înalte, propunându-le ție mai întâi. Dacă doriți să vă satisfaceți potențialul, trebuie să vă ridicați standardele. În cazul în care conducerea merge în jos, învață să meargi în sus - ridica ținta și fă totul pentru a ajunge la ea zilnic.

Conduceți, indiferent de locul unde vă aflați

Indiferent de poziția pe care o ai, ești întotdeauna un lider.  Conduceți de unde vă aflați și faceți-o cu har și eficiență. Propuneți-vă să conduceți prin exemplu și să vă ridicați mereu deasupra disfuncțiunilor. Acest lucru este de neprețuit. Dacă lucrați cu un lider în care nu credeți, vor exista momente dificile și frustrante. Dar amintiți-vă că provocările cu care vă confruntați astăzi ar putea deveni cele mai importante lecții din viața voastră.

Sursa: INC.COM
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.