FB Promo
Academia si Biserica, SOCATE de promovarea educatiei sexuale in SCOLI | RETEAUA de ONG-uri din spatele REEDUCARII PRO-GAY a PARINTILOR
Vizite: 1988
3 iulie 2018
Academia si Biserica, SOCATE de promovarea educatiei sexuale in SCOLI | RETEAUA de ONG-uri din spatele REEDUCARII PRO-GAY a PARINTILOR
Academia si Biserica, SOCATE de promovarea educatiei sexuale in SCOLI | RETEAUA de ONG-uri din spatele REEDUCARII PRO-GAY a PARINTILOR
Share |

Evenimentul zilei vă prezintă rețeaua din spatele Strategiei pregătite de ani de zile de către anumite ONG-uri și fi nanțate de UNICEF. Profitând de agitația politică din jurul modificării Codurilor Penale, Ministerul Educației a constituit, discret, un grup de lucru cu misiunea de a relansa controversatul document care promovează diversitatea de gen. Între timp, Patriarhia Română, care inițial fusese atrasă în acest proiect, s-a dezmeticit, respingând demersul. Mai mult, Academia Română, la rândul ei for consultativ, a criticat dur inițiativa: „Maimuțăreală, slugărnicie, absurditate”, a sintetizat Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, relateaza Evenimentul Zilei.

„O maimuțăreală a unor excese europene”

For consultativ privind Strategia Națională pentru Educație Parentală, Academia Română a răspuns, prin intermediul vicepreședintelui Răzvan Theodorescu, răspicat: „Domnule, familia normală, adică cea formată din bărbat și femeie, trebuie să-și facă datoria în continuare. Nu este de dorit ca altcineva să preia aceste sarcini de educare a copiilor. Ce este de fapt toată această acțiune? O maimuțăreală a unor excese europene care nu au ce căuta în spațiul civilizat. Și aici nu este vorba nici de tradiție, nici de conservatorism, nu! Este vorba despre normalitate”.

În continuare, Răzvan Theodorescu nu s-a sfiit să spună lucrurilor pe nume: „Toată această tevatură cu homosexuali și lesbiene este o aberație, iar noi n-avem nevoie de așa ceva! Sunt aspecte care țin de patologie, anumiți oameni sunt bolnavi. Îi respect, le respect alegerile, suntem cu toții liberi, dar să se manifeste cu discreție. Să nu-i transformăm în modele! E clar că trebuie să ne opunem, de pildă, adoptării copiilor de către cuplurile de homosexuali. Societatea noastră nu este pregătită pentru astfel de situații”. Ultima tușă: „Dorința statului de a interveni în treburile părinților prin intermediul școlii este, așadar, o absurditate. Mă rog, ar fi vorba și despre o anumită slugărnicie a politicienilor noștri în relația cu Europa. Ca să scurtez, Academia Română se opune acestei inițiative”.

 

Patriarhia Română, trezită din șocul inițial, se opune prin vocea lui Vasile Bănescu, purtător de cuvânt: „L-am întrebat pe colegul meu de la învățământ care a fost delegat atunci să participe la eveniment și mi-a spus că nu s-a discutat practic nimic din conținutul acestei strategii. Sunt convins că atunci, din rațiuni pe care le pot înțelege, cei care au compus această strategie nu au fost foarte deschiși. Nu e vorba de o contradicție la nivelul instituției, nu se poate spune că Patriarhia a votat atunci ceva și acum se contrazice, ci pur și simplu acum am aflat despre ce este vorba cu adevărat”.

Rețeaua

La ideologizata și „corect politica” Strategie pentru Educație Parentală nu s-a ajuns peste noapte. Ministerul Educației, Institutul pentru Studii în Educație, ONG-uri finanțate de UNICEF, care promovează neobosit acel tip de educație care susține „diversitatea”, lucrează de ani de zile, strategia fiind dată, potrivit surselor noastre, cu dedicație pentru o rețea de educatori parentali care este foarte bine formată și stabilită în toată țara.

Documentul, „strecurat pe sub preș”

„De peste un deceniu s-a creat o adevărată cultură academică paralelă, cu mici șopârle introduse în diverse lucrări, lucrări care apoi sunt citate ca bibiografie în documente ulterioare și predate prin universități. Sunt nume plătite greu de ani de zile pentru a lucra în această direcție. Veți regăsi nume ca: Martha Iliescu și Adina Ovidenie, Fundația Copiii Noștri; Andre Chappot, Formation des Parentes CH; prof. Ștefan Cojocaru, Iași; Eugen Crai și Luminița Costache, UNICEF România; Viorica Preda și Cătălina Chendea, Ministerul Educației. Se găsește și o doamnă care a dat cu un an-doi în urmă o circulară gradinițelor să nu se mai serbeze Crăciunul. De ce aceștia nu își asumă ceea ce introduc pe ascuns în sistem? De ce acum MEN a creat un grup de lucru post-factum pe care vrea să-l antedateze și în care apar oameni care nu au nicio legatură cu proiectul? Am informații sigure că ministrul nu a știut de punerea pe site a documentului. Nu a existat grup de lucru, ci a fost strecurat documentul pe sub preș. E timpul ca responsabilii reali să fie cunoscuți, pentru că de prea multă vreme sunt finanțați să construiască ușorușor lumea nouă”, a declarat o sursă din sistem pentru Evenimentul zilei.

Sursa: Evenimentul Zilei
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.